Riku Riski klar for Rosenborg

Finnen har signert en fireårskontrakt på Lerkendal og tar over Nicki Bille Nielsens draktnummer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RBK bekreftet overgangen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Der opplyste sportssjef Erik Hoftun om at Riku Riski hadde signert en fireårskontrakt dagen før nyttårsaften.

– Vi har holdt på med dette en stund. Riku er en spiller vi kjenner godt og som vi har store forhåpninger til. Hos oss vil han først og fremst være aktuell som ving i et 4-3-3-system. Han har mange av egenskapene vi ønsker i en slik rolle i Rosenborg, sier Hoftun.

Ønsket velkommen av konkurrent
Han antyder samtidig at det på grunn av stor konkurranse kan være offensive spillere som forsvinner fra RBK før seriestart. Alexander Søderlund, en av Riskus konkurrenter på de offensive plassene i RBK, ønsket finnen velkommen på Twitter kun minutter etter at overgangen ble presentert.

– Meget bra signering av RBK. Velkommen til klubben Riku Riski, skriver Søderlund.

Samtidig melder kommunikasjonsmedarbeider i RBK, Jørgen Stenseth, på Twitter at Riski skal spille med nummer 9 på ryggen. Det er Nicki Bille Nielsens gamle nummer, men dansken skal etter eget ønske nå ha valgt favorittnummeret 14.

– Jeg er glad for å være Rosenborg-spiller med denne klubbens historie, tradisjoner, fans og ikke minst atmosfæren i Trondheim. På banen håper jeg å bidra med fart, energi, hardt arbeid og kanskje forhåpentligvis score noen mål, sier Riski til TV 2.

Scoret 20
Trener Per Joar Hansen sier at finnen er aktuell for alle de tre rollene i frontleddet selv om han først og fremst er hentet som ving.

– Dette er en spiller vi har stor tro på. Nå håper vi han kan få ut enda mer av sitt potensiale hos oss. Vi forventer nå at han skal komme til flere sjanser enn han har vært vant til, og tror vi sammen kan gjøre ham til en bedre spiller. Jeg er ganske sikker på at dette er en spiller som vi glede Lerkendal-publikummet i mange år fremover, sier «Perry».

Riski kom til Hønefoss foran 2012. Han har scoret 20 mål på 55 kamper for klubben som denne sesongen rykket ned i Adeccligaen.