Landslagsledelsen raste mot stildommerne

Landslagsledelsen hoderystende etter Anders Bardals andreplass i Oberstdorf. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OBERSTDORF (TV 2 Sporten): Det var ikke bare jubel etter Anders Bardals sterke andreplass i åpningsrennet i hoppuka. En meget opprørt sportssjef, Clas Brede Bråthen, tok et oppgjør med de fem i dommerbua. 

- Jeg må bare si at jeg ikke forstår stildømming lenger. Jeg forstår disse ganske kompliserte tingene med kompensasjon for vind og fart, men stildømming må jeg sette meg inn i, sier Bråthen til TV 2. 

Heldig Amman
Og Bråthen hadde grunn til å reagere. Etter sitt første hopp landet vinneren Simon Amman jamsies, og var så ustø at han nesten falt før fallgrensa. Likevel ga den russiske dommeren 19 i stil til sveitseren. Karakteren ble riktig nok strøket, men Amman ble stående med to ganger 17,5, og 17 i stil. 

- Dette var et hopp der 16 hadde vært en korrekt karakter, sier TV 2s hoppekspert, Kjetil Strandbråten. 

Sportssjefen er kritisk til at dømmingen ikke får konsekvenser for dommerne. 

- Jeg skulle ønske at dommerne verdsatte det estetiske med skihoppingen, ikke bare satte karakterer for hvor langt ned du havnet i bakken, eller for å si det rett ut, ut fra hva du heter, sier Bråthen. 

- Heldig
Simon Amman innrømmer at han fikk godt betalt. 

- 17 og 17,5 var bra for det hoppet, sier Amman til TV 2. 

- Litt heldig?

- Ja, kanskje, ler han. 

Anders Bardal ønsker ikke å si noe om dommerne. 

- Etter første dag i hoppuka får du ikke meg til å si noe om dommerne. Det kan bli brukt mot meg senere. Så det blir ingen kommentar, sier Bardal, som bare virket halvfornøyd etter andreplassen.