Mourinho: – Jeg hater spillere som Suárez

Mener Liverpool-stjernen skulle hatt gult kort i straffesituasjonen med Samuel Eto'o.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Liverpool 2-1

Med ti minutter igjen å spille på Stamford Bridge gikk Luis Suarez overende i feltet etter at Samuel Eto'o stormet tilbake i egen 16-meter. Suarez løp etter Chelsea-spiller Cesar Azpilicueta som hadde kontroll på ballen da hendelsen skjedde.

En klønete manøver som fort kunne kostet Chelsea poeng, og noe de fleste mente burde vært straffespark.

– Det er helt uforklarlig hva Samuel Eto'o gjør der, sa Morten Langli i TV 2s Premier League-studio.

– Det er et soleklart straffespark, konkluderte tidligere Premier League-spiller Claus Lundekvam.

Det mente også Liverpool-manager Brendan Rodgers.

– Eto'o så ikke engang på ballen. Han prøvde å være «street-smart» og å blokkere Luis. Han ser ikke på ballen, så han prøvde bevisst å stoppe vår spille, så det er et straffespark, sa Rodgers.

– Gult til Suarez

José Mourinho var imidlertid av en helt annen oppfatning.

– Jeg vil løse den situasjonen veldig enkelt - med et gult kort. Til Luis Suarez, sa Mourinho i sitt intervju etter kampen.

– Jeg fortsetter å si det: Jeg hater spillere som prøver å fremprovosere situasjoner. Eto'o kommer inn og får kroppen foran Suarez som faller som han er blitt skutt i ryggen. For meg er det et klart gult kort.

Se intervjuet i videovinduet øverst i saken og situasjonen her:

 

Portugiseren omtaler imidlertid Liverpool-spissen i rosende ordelag når det kommer til fotballferdigheter.

– Samtidig sier jeg at han er en fantastisk spiller, og jeg har masse respekt for hans kvaliteter. Han har ambisjoner og vil vinne kamper, men han prøver å få for mye ut av enkeltsituasjoner.

Snytt for straffe

Mourinho var mer opptatt av at hans lag også var snytt for en straffe.

– Jeg mener vi har en god sak for en straffe til Eden Hazard i første omgang. Det skjer uke etter uke. Jeg vet ikke hvorfor dommerne ikke dømmer straffe til ham. Han er en ærlig gutt og, og det er vanskelig for ham å falle, sier Chelsea-sjefen.

Morten Langli var enig med Mourinho i at Chelsea var snytt for en straffe da Eden Hazard ble felt av Lucas, men frykter at ryktet til Luis Suarez gjør at han nå er et lett bytte for forsvarsspillere.

– Kan ikke være fritt vilt

Ikke bare skulle han hatt straffe, men Gary Cahill kunne også fort blitt utvist da han gikk inn med knottene mot Suarez kort tid før straffesituasjonen.

– Vi kan ikke ha en situasjon i Premier League hvor Luis Suarez er fritt vilt. Vi husker grisetaklinga han ble utsatt for mot Everton. Han kan ikke være fritt vilt bare fordi han har et frynsete rykte, mener Morten Langli.

Claus Lundekvam tror nettopp ryktet kan ha vært med å ødelegge for uruguayaneren i straffesituasjonen, spesielt siden han gestikulerer kraftig og viser tydelig frem hva han mener tidlige etter situasjonen.

– Det kan være at Howard Webb tenker at fordi det er så mye fakter at han har sett dette før. Men det kan ikke være slik at dommere skal dømme på grunnlag av det. De må ta hver situasjon for det det er, sier han.

De forstår imidlertid hvorfor José Mourinho uttaler seg som han gjør.

– Du vil aldri se en manager som sier at det var straffe til motstanderne. De tar spillerne sine i forsvar, sier Morten Langli.