KOMMER HAN I OL-FORM? Vidar Løfshus sier Northug må prestere i NM for å komme til OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KOMMER HAN I OL-FORM? Vidar Løfshus sier Northug må prestere i NM for å komme til OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Northug etter nok en nedtur: - Skal selge skiene mine på finn.no

Men skikongen tror ikke noen vil kjøpe skiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OBERHOF (TV 2): Petter Northug endte på 6. plass og ble sistemann i sprintfinalen i Oberhof. Selv om sesongoppkjøringen har vært preget av sykdom har Northug slitt med å finne formen i verdenscupen.

Selv sprintvinner Calle Halfvarsson etterlyser Northug-resultater. Denne sesongen kan Northug slå i bordet med følgende individuelle plasseringer: 10, 18, 13, 9, 37, 25 og 6.

Dårlige ski og dårlig form har vært Northugs forklaringer på de skuffende resultatene. I sprinten i Oberhof var ikke Northug fornøyd med skiparet han hadde valgt.

– Skiene i dag var helt rå. Jeg skal selge dem på finn.no, sa en sarkastisk Northug.

– Prisen betyr ingenting, for det er ingen som kommer til å kjøpe dem, fortsatte han.

Landslagssjef Vidar Løfshus er bekymret for Northugs manglende resultater.

– Han blir vurdert frem mot NM. Det blir det virkelige nåløyet for Northug. Han vet at han må prestere der, sier Løfshus.

– Er Northug i en særstilling?

– Ja, man kan jo si det i forhold til det han har prestert før. Han har hendene og lommene fulle av medaljer. Vi venter på at han skal få en formutløsning og prestere bedre enn han gjør nå, sier Løfshus.

– For han tar ikke OL-medalje i den formen han er nå?

– Jeg tror ikke Petter selv er interessert i å gå OL hvis han ikke er i bedre form, sier Løfshus.

TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset tror ikke Northug trekker seg fra OL.

– Petter har ståltro på det opplegget han kjører. Jeg blir veldig overrasket om Northug velger å trekke seg før OL. Jeg tror heller ikke Northug får problemer med å komme til OL, selv om Vidar Løfshus sier at han må vise seg frem i NM, sier Hjelmeset.