Giroud fikk slutt på måltørken da Arsenal vant

Franskmannen med sitt åttende ligamål for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle-Arsenal 0-1 

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer i livesenteret.

Se høydepunktene øverst i saken.

 Olivier Girouds første mål på seks Premier League-kamper ble tungen på vektskålen da Arsenal slo Newcastle.

Franskmannen har blitt kritisert for å score for lite mål til å være førstevalg hos en tittelkandidat, men i denne kampen sørget han for tre viktige poeng for Arsenal i det som var en tett batalje på St. James' Park.

Giroud fikk manken på et frispark fra Theo Walcott og den lille stussen var alt som skulle til for å lure Tim Krul.

– Det var fint å score igjen. Det har vært noen kamper, så det var viktig å komme tilbake, sa Giroud om målet.

Seieren betyr at Arsenal tar tilbake ligaledelsen etter at Manchester City fikk overnatta på toppen av tabellen og er nok et alvorlig varsko til konkurrentene om at de er seriøse i kampen om ligatittelen denne sesongen.

– Denne typen seiere smaker nok enda bedre for Arsene Wenger og Arsenal enn når de danser seg til storseiere, sa Morten Langli i TV 2s Premier League-studio.

MATCHVINNER: Olivier Giroud feirer sitt vinnermål mot Newcastle.
MATCHVINNER: Olivier Giroud feirer sitt vinnermål mot Newcastle.

– Det var veldig tilfredstillende fordi vi har overrasket mange med å reise herfra med tre poeng. Vi spilte to bortekamper mot West Ham og Newcastle og fikk seks poeng, så du kan se at dette laget er klar for å kjempe, sa Wenger etter kampen.

Newcastle har vært Premier Leagues store formlag og tapet var bare det andre på de ti siste for de svartstripete. Laget hadde også sjansene til å score før Arsenals ledermål, men uten å lykkes.

Resultatet betyr at Newcastle er nummer sju i Premier League, ni poeng bak ligalederen.

– Vi fortjente ikke å tape, men måtte betale for en feil på et frispark. Vi må ta med oss selvtillit fra denne kampen, sier Newcastle-manager Alan Pardew.

Sjansefattig åpning
Arsenal var det dominerende laget innledningsvis på St. James' Park, men uten å klare å flikke seg gjennom Newcastle-forsvaret.

Hjemmelaget kom etterhvert bedre med i kampen, og skapte noen halvfarligheter ved å løfte ballen over gjestenes forsvar, men uten at det materialiserte seg i virkelige sjanser.

En Sissoko-heading fra tilnærmet død vinkel og et Rosicky-langskudd rett i fanget på Tim Krul var det nærmeste de to lagene kom i de første 25 minuttene.

Det kampen manglet i sjanser tok den igjen i tempreatur og nerve. Dommer Lee Probert la listen høyt, noe som gjorde at flere spillere tydelig begynte å bli frustrerte.

KLARERING: Jack Wilshere har akkurat stoppet ballen på streken.
KLARERING: Jack Wilshere har akkurat stoppet ballen på streken.

Newcastle nære
På overtid av første omgang kom Newcastle til et par gode muligheter.

Først fyrte Moussa Sissoko til fra langt hold, men Wojciech Szczesny fikk fingertuppene på ballen og fluktet den videre.

På den påfølgende corneren headet Mathieu Debuchy ballen i tverrliggeren og ned på Jack Wilshere som dekket stolpen.

Den første omgangen forble imidlertid målløs.

Heller ikke andreomgang ble noen sjansebonanza. En episode der Wojciech Szczesny kolliderte med Bacary Sagna var det eneste det første kvarteret som fikk pulsen opp blant noen av supporterne.

Dødballmål
Arsenal hadde ballen mye, men det var Newcastle som så farligst ut da de var i angrep.

Da var det kanskje ikke så overraskende at det var en dødball som skulle til. Cheick Tioté felte Santi Cazorla på 30 meters hold.

Theo Walcott løftet ballen inn i feltet, og der var Olivier Giroud som stusset ballen videre og forbi Tim Krul til 1-0 for gjestene.

Minutter senere fikk Arsenal en enorm trippelsjanse. Theo Walcott ble spilt gjennom og fikk pirket ballen videre. Krul reddet, men ballen gikk tilbake til Walcott som prøvde å chippe ballen.

Denne gangen var det Mathie Debuchy sin tur å redde på streken, og når Giroud sleivet fullstendig på returen skilte det fortsatt bare ett mål.

Nesten-tabbe av Szczesny
Newcastle ropte på straffe da samme mann gikk i bakken etter at en ryggende Mathieu Flamini var noe uvøren, men Lee Probert, som hadde lagt listen høyt, vinket spillet videre.

Med ti minutter igjen slapp Arsenals sisteskanse med skrekken etter å ha klarte ballen rett i Newcastle-spiss Loic Remy. Ballen trillet utenfor mens polakken stod og hoppet av nerver.

Newcastle satset alle krefter fremover mot slutten, men uten å få uttelling.