Se Norges hopptrener dunke

– Jeg har bevart spensten, sier Alexander Stöckl.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstdorf (TV 2): Hopperne er blant landets fremste på spenst, men den østerrikske landslagssjefen ligger ikke mye tilbake. Da TV 2 filmet dagens treningsøkt, imponerte Stöckl med å dunke en ball i basketkurven i gymsalen de trente i. 

Holdt ved like
– Ja, jeg gjorde det, men jeg tror kanskje den kurven var litt lavere enn normalt. Jeg spiller fortsatt en del volleyball, og har bevart spensten fra da jeg var skihopper, forklarer Stöckl. 

Selv om flere av hoppgutta prøvde det samme, nådde de ikke opp.

– Jeg er den høyeste av alle her. Dessuten er dette spenst der man bruker tåa. Hoppere satser på hele foten, så de er unnskyldt, ler Stöckl. 

Resten av økta brukte hopperne på å finpusse teknikken før kveldens åpningsrenn i hoppuka. 

Kontroll
Anders Bardal er det store norske håpet, og forventningene har ikke blitt mindre etter at steinkjeringen vant kvalifiseringen i går kveld. 

– Anders er veldig rolig. Du ser det på han. Når han er stresset, så ser jeg det med en gang på øynene hans. Nå ser det veldig bra ut, sier Stöckl. 

Bardal selv, brukte slutten av treningen til å spille dataspill på telefonen, nærmere bestemt et spill der man kjører de ulike utforløypene i verdenscupen. 

– Man får respekt for det Aksel Lund Svindal driver med når man gjør dette, ler han. 

Han brukte 2.06 på løypa i Bormio. 

– Blir spennende å se hva Aksel kjører på i dag. Håper jeg slår han, spøker Bardal, som virker trygg før starten i Oberstdorf. 

PS: Hopprennet i Oberstdorf starter kl. 16.30!