Sjekk denne snøkunsten!

Og du vil ikke tro hvordan den blir til...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For mange forbipasserende skigåere i de franske alper ser det ut som Simon Beck går seg en, nokså lang, tur i fjellheimen.

Men det er først når man ser det ferdige resultatet at man sannsynligvis graver stålkantene ned i snøen og bråstopper for å ta inn det vakre synet. 

Den britiske kunstneren Beck lager nemlig vanvittige mønstre i snøen, kun med truger. Best ser man det kanskje fra lufta og vi har samlet et knippe bilder her:

 Se bildeserie av den utrolige snøkunsten i toppen av artikkelen!

– Kan forsvinne i løpet av en natt

Briten har holdt på med snøkunsten i snart 10 år. Det startet som noe gøy etter en skitur, men utviklet seg raskt og mønstrene har siden blitt svært så kompliserte og tidkrevende. 

Med vær og vind er det ikke godt å si hvor lenge mønstrene til Beck vises. Med kraftig snøfall forsvinner de vakre formasjonene på bare timer og kanskje dager. 

På sin Facebook-profil forteller Beck at det tar opptil ti timer å lage hvert mønster, men at kunsten hans har blitt dekket over av ny snø i løpet av bare noen timer.

– En gang var jeg ferdig med et mønster rundt midnatt, og da jeg våknet neste dag var det borte. Men jeg fikk noen gode nattfotografier, sier Beck. 

Har du vært i de franske alper og sett formasjonene til Beck? Tips oss på 02255 eller 02255@tv2.no

Vil til Norge

Snøkunsten har nå blitt så stort at Beck vurderer å ansette assistenter til å hjelpe ham med arbeidet. I løpet av prosessen med hver enkelt formasjon er det de siste timene som er de beste, forteller han i et intervju han har lagt ut på Facobook-sidene.

– Noen ganger midt på natten kommer en løypemaskin som kjører opp nærliggende løyper. Effekten når den lyser opp tegningene i snøen, er utrolig!, skriver Beck.

Briten sier han stadig blir mer populær og at han akter og fortsette å være ledende innen snøkunsten. Målet er å selge en bok, som han håper å selge en million kopier av.

Et annet mål er også å reise til Norge for å lage snøkunsten sin. 

– Hvis ting fortsatt ser bra ut i Nord-Norge så vil jeg dra dit, skriver han.