Haglemann siktet mot passasjerer på rutebuss i Nittedal

Store politistyrker jaktet natt til søndag på haglemannen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bevæpnet politi rykket ut da det ble meldt om en mann med hagle som truet en busspassasjer på Gjelleråsen utenfor Oslo sent lørdag kveld.

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 23.41 og rykket ut bevæpnet samt med hundepatruljer og politihelikopteret, skriver Romerikes Blad.

Mannen med hagla skal sammen med en annen mann ha stått utenfor bussen da den stoppet på en bussholdeplass på Gjelleråsen.

– Ifølge vitnebeskrivelsene skal han med hagla ha ladet våpenet og rettet det mot en passasjer inne i bussen, sier politiets innsatsleder på stedet, Knut Hammer.

Mannen beskrives som beruset og skal ha hatt problemer med å lade våpenet. Han skal ha mistet en patron på bakken, men klarte til slutt å ta ladegrep.

– Passasjeren som ble siktet på har ingen formening om hvorfor han fikk våpenet rettet mot seg. Bakgrunnen for episoden er helt ukjent. Vi kan egentlig bare spekulere i årsaken, sier Hammer til rb.no. 

Mannen skal ikke ha rukket å komme seg inn på bussen ettersom sjåføren ble gjort oppmerksom på hva som skjedde av en annen passasjer, og deretter kjørte fra stedet. (©NTB)