VANT: Stavanger Oilers tok en meget viktig seier borte mot Vålerenga lørdag.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VANT: Stavanger Oilers tok en meget viktig seier borte mot Vålerenga lørdag.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Oilers senket Vålerenga i toppkampen

Stavanger Oilers sørget for fornyet spenning i Get-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers tok en meget viktig seier da de slo serieleder Vålerenga 4-3 i Jordal Amfi lørdag kveld.

Første Jordal-seier siden 2007
Seieren er Oilers første i seriesammenheng på Jordal siden 2007.

– Jeg har ikke vært med på dette med Oilers, så det er veldig gøy og svært viktig for oss, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

 Nå ligger laget hans bare to poeng bak Vålerenga på tabellen.

– Det er bra at vi klarte å krympe forspranget.  Vi lever farlig når Vålerenga spiller i power-play. Men guttene ofrer seg, sier han.

– Gjør for mange enkle feil
Morten Ask spilte sin kamp nummer 200 for Vålerenga lørdag. Men jubileumskampen ble ikke sånn som han hadde ønsket.

 – Vi spiller greit i første periode, men blir fryktelig dårlig i den andre. I den tredje perioden får vi en bra start, men enkle feil gjør at vi slipper inn mål, sier han.

Det sto målløst etter den første perioden. Gjestene fra Stavanger hadde vært nærmest da de satte pucken i tverrliggeren.

Men i andre periode fikk de fremmøtte i Jordal Amfi endelig se scoringer. Og det var hjemmelaget som først åpnet scoringskontoen da Jonas Knutsen satte pucken i mål.

Men deretter tok gjestene over og rystet vertene. Først satte Mathias Trettenes inn utligningen før Dan Kissel snudde kampen med sju og et halvt minutt igjen av perioden. Og tre minutter seinere økte også Juha-Pekka Loikas ledelsen til 3-1 for gjestene.

Hjemmelaget ga likevel ikke opp, og med seks sekunder igjen av den andre perioden reduserte Jonte Berg og sørget for at Vålerenga bare var et mål bak før den siste perioden.

Shampo hadde tydeligvis kommet med noen kloke ord i pausen. For det tok bare 23 sekunder av den tredje peridoen før Sondre Olden sørget for at lagene var like langt.

Loikas avgjorde
Men vertene fikk likevel en ny kalddusj. For med 13 og et halvt minutt igjen av kampen satte Juha-Pekka Loikas inn sitt andre mål for dagen.

Våerenga tok ut keeper på tampen for å sikre spilleforlengelse, Men Oilers holdt unna.

 Seieren gjør at Stavanger-klubben nå bare ligger to poeng bak Vålerenga på tabellen. 

Oslo  20131228.
VIF-kaptein Brede Frettem Csiszar i krangel med Christian Dahl Andersen (t.v.) under kampen.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20131228. VIF-kaptein Brede Frettem Csiszar i krangel med Christian Dahl Andersen (t.v.) under kampen.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix