Johnsrud Sundby slakter Tour de Ski-arrangøren: – En parodi

Langt fra fornøyd med Tour de Ski-arrangøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets Tour de Ski har vært preget av kontroverser. Lørdag bestemte storfavoritten Justyna Kowalczyk seg for ikke å starte konkurransen. Grunnen er at søndagens ni kilometer lange klassiskløp ble endret til sprint i fristil grunnet snømangel.

Martin Johnsrud Sundby er ikke nådig i sin beskrivelse av arrangøren direkte på NRK før lørdagens prolog.

– Dette er en parodi. Det er ikke dette vi skiløperne trener for og brenner for. Nå er vi her bare for å gi sponsorer og TV-seerne det de vil ha, og gå noen runder nede på stadion. Dette er bare tull, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

Han utdyper kritikken overfor TV 2.

– Det var ubarmhjertige forhold ute i sporet i dag. Jeg synes det er synd at de høye herrer kan ta en beslutning som på sin måte ødelegger sporten vår, sier Sundby til TV 2.

– Det er ikke uforsvarlig å gå under rævva forhold, men det er trist, fortsetter Sundby.

Johnsrud Sundby, som endte på sjetteplass på lørdagens prolog, skryter av Kowalczyks avgjørelse om ikke å starte Tour de Ski. Han ville likevel ikke gjort det samme selv.

– Når en av de største personlighetene innenfor langrenn velger å stå over på grunn av forholdene, så sier det sitt, sier Sundby.

– Jeg har stor respekt for beslutningen hennes. Hun prøver på sin måte å markere at folk ikke kan komme å gjøre som de vil med det programmet som er lagt. 

Han mener at Det internasjonale skiforbundet (FIS) burde hatt en reservearena klar dersom snømangelen ble for alvorlig. 

– Jeg vet at KM (kretsmesterskap) i Oslo har en reservearena dersom det ikke er gode nok skiforhold. Det burde de hatt i Tour de Ski også, sier Johnsrud Sundby.