Welbeck reddet United etter grufull førsteomgang

Innbytteren scoret kampens eneste mål da effektive røde djevler vant over ineffektive Norwich.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwich-Manchester United 0-1 

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer i livesenteret. 

Se høydepunkter øverst i saken.

I første omgang mellom Norwich og Manchester United kunne det se ut som om vertene var de regjerende mestrene.

Chris Hughtons lag var nemlig fus i alt, og dominerte kampen på Carrow Road. Med litt mer dyktighet og litt flaks kunne Norwich ha ledet mot et svakt bortelag.

– Jeg er sjokkert over hvor dårlig Manchester United har vært, sa Morten Langli i TV 2s Premier League-studio i pausen.

– Det er sjelden man ser Manchester United så svake som de har vært i denne omgangen.

Fornøyd Welbeck

I andre omgang var Manchester United bedre med, mye takket være et inspirert bytte av Danny Welbeck.

Spissen kom inn fra benken og satte litt fart i United. Det var også han som ble tungen på vektskålen med kampens eneste scoring.

– Vi visste det kom til å bli en vanskelig kamp, men vi jobbet hardt. To kamper på to dager er tøft både mentalt og fysisk. Vi er glad vi klarte å ta tre poeng, sa matchvinneren til TV 2 etter kampen.

– Vi spilte en litt annen formasjon i andre omgang, så kanskje det hjalp noe. Jeg følte at jeg måtte prøve å drive laget fremover og prøve å få tak i ballen.

Frustrert Hughton

United imponerte ikke i andreomgang heller, men etter ledermålet kontrollerte de kampen på en helt annen måte.

Med det klatret Manchester United til sjetteplass med 34 poeng, bare fem poeng bak serieleder Arsenal.

Norwich-manager Chris Hughton var en frustrert mann etter kampen.

– De fikk et veldig heldig mål, og det var forskjellen på lagene i dag, sa Hughton til TV 2.

– Vi var veldig god i førsteomgang, og med tanke på at vi visste at Manchester United ville bli bedre i andreomgang så gjorde vi det veldig bra også da. De fikk minimalt med sjanser.

 

Store Norwich-sjanser

Etter tamme første 15 minutter var det Norwich som noe overraskende fikk kampens første store sjanser, og det var ikke hvilke som helst slags sjanser.

Russel Martin ble vakkert frispilt i Manchester Uniteds felt. Høyrebackens avslutning fra skrått hold ble reddet av David De Gea, men ballen landet i beina til Wesley Hoolahan. 

Norwich-spilleren fikk ikke stokket beina ordentlig og ballen gikk utenfor.

Fem minutter senere fikk Gary Hooper en god mulighet, men avslutningen fra åtte meter gikk rett på United-målvakten som bokset unna igjen.

Det var liten tvil om at Norwich hadde tilrevet seg overtaket rundt halvspilt første omgang, og at hjemmelaget dominerte på Carrow Road. De regjerende mestrene viste lite mestertakter mot de gule og grønne.

Norwich kom seg gang på gang i farlige posisjoner, og hadde også en del avslutninger, men som oftest stokket det seg for kanarifuglene. Vakkert spill i det oppbyggende ble avløst av dårlige valg og pasninger med svak adresse i det de nærmet seg målet og lagene gikk til pause på 0-0.

Welbeck inn

David Moyes gjorde ett bytte ved pause da Danny Welbeck kom inn. Selv om United ikke direkte tok kommandoen i kampen var de mer med innledningsvis i den andre omgangen.

Welbeck skulle likevel vise seg å bli viktig.

Etter litt tilfeldigheter ti minutter ut i andre omgang havnet ballen hos spissen som kom alene mot John Ruddy. Engelskmannen rundet Norwichs sisteskanse og hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Etter spill og sjanser kan ledelsen neppe sies å være fortjent, men fotball handler om å score mål.

Kontrollerte kampen

Manchester United var langt bedre i den andre omgangen enn den første, og det å spille på kontringer er noe de røde djevlene behersker.

David Moyes' menn kontrollerte inn tre viktige poeng på en svak dag.

Lagene:
Norwich (4-2-3-1): John Ruddy - Russel Martin, Ryan Bennett, Sebastian Bassong, Martin Olsson - Leroy Fer, Bradley Johnson - Robert Snodgrass, Wesley Hoolahan, Nathan Redmond - Gary Hooper
Manchester United (4-2-3-1):  David De Gea - Chris Smalling, Nemanja Vidic, Jonny Evans, Patrice Evra - Michael Carrick, Tom Cleverley- Ashley Young, Ryan Giggs, Shinji Kagawa - Javier Hernandez