FORNØYD: William (8) og moren Cathrine Andersen er strålende fornøyd med at Linn Heimholt la ut etterlysning på Facebook.
FORNØYD: William (8) og moren Cathrine Andersen er strålende fornøyd med at Linn Heimholt la ut etterlysning på Facebook.

Juleferien reddet for William (8): Fant forsvunnet pengeboks på Facebook

William ropte «yes!» da moren fortalte at hun hadde funnet pengegaven hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag morgen fortalte TV2.no om julegavemysteriet hvor en boks med penger havnet i en bærepose i Sverige og endte opp i Skien, milevis fra eieren som bor i Halden. 

I boksen lå julegaven til åtte år gamle William Andersen fra Halden. 1800 kroner i kontanter og et gavekort verdt 200 kroner. Både moren Cathrine og 8-åringen trodde boksen var for evig borte. Men så oppdaget hun etterlysningen på nettet. 

– Jeg åpna Facebook på morgenen i dag og så at en venninne hadde delt statusen til Linn Heimholt. Jeg sendte hun en melding med en gang og forklarte hva som lå i boksen, forteller en glad mor, Cathrine Andersen, til TV2.no lørdag formiddag.

Havnet i bæreposen til samboerpar

Da Linn Heimholt og samboeren kom hjem til Skien etter en tur på Norby-kjøpesenter ved Svinesund i Sverige 2.juledag, oppdaget de at de på mystisk vis hadde fått med seg en plastboks tilbake som ingen av dem visste hvor stammet fra. 

Etterlysningen ble lagt ut på nettet fredag kveld, men det var først lørdag morgen at Cathrine Andersen oppdaget den, og tok kontakt. 

– Hun var så glad, og jeg var helt fra meg. Det er helt utrolig at det finnes slike mennesker, forteller Andersen. 

– Har lyst til å gi henne en klem

Da familien kom hjem til Halden etter turen innom Nordby-kjøpesenter 2.juledag fortalte William Andersen at han ikke lenger hadde boksen med pengene sine. 

– Jeg begynte å lete, men fant ingenting. Da jeg ringte kjøpesenteret i Sverige hadde heller ikke de funnet noe, sier Andersen. 

Det viste seg at boksen hadde havnet circa 16 mil unna Halden, nærmere bestemt i Skien. 

– Yes! ropte han. Han var så glad for at pengene var funnet, forteller Andersen.

– Hva tenker du om Linn Heimholt? 

– Et helt utrolig menneske. En stor takk til henne. Jeg har lyst til å gi henne en klem, sier Andersen. 

Moren forteller at Heimholt ikke ville ha finnerlønn, men at hun vil sende blomster så fort hun får gavekortet tilbake i posten.