Nå har Northug blitt popstjerne

Svensk rapper har fått med seg Northug selv i musikkvideo om skikongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug er ikke bare konge på ski. Nå har han prøvd seg som artist sammen med Shajan Ghanfili, en svensk perser og up-and-coming artist. 

 Hip hop-låten «Jävla Norrbagge» er laget for bruk under promotering av sesong to av underholdningsdokumentar-serien «Sirkus Northug» på TV 2, som en del av vignetten og også i historiefortellingen.

«Jävla Norrbagge» gjenspeiler Sveriges hat/elsk forhold til Norge og Petter Northug. 

Se musikkvideoen øverst i artikkelen

 Globus media AS som produserer «Sirkus Northug» for TV 2 har i lengre tid ønsket å lage en låt rundt Petter til tv-serien sammen med Raymond Enoksen i Dreamscores. 

Raymond er mannen bak musikken til blant annet Sirkus Northug 1, Fylla, Lars Monsen, Fire stjerners middag, Ingen Grenser, Lindmo, Helt Perfekt og Gøy på Landet.

 – Petter er jo en popstjerne og det er jo naturlig at han får sin egen hit låt. Når teksten skulle lages var det en selvfølge å ta utgangspunkt i forholdet mellom Norge og Sverige og Petters egne klassiske kommentarer som «Barneskirenn!» og «Kem e Kongen?». Vi er veldig fornøyd med låten, sier Anders Sæther, produsent og regissør i Globus media.  

Petter Northug er selv meget fornøyd med sin egen låt.  

BIDRAR: Petter Northug er medi musikkvideoen om seg selv.
BIDRAR: Petter Northug er medi musikkvideoen om seg selv.

–  Låten er kul, og jeg får den ikke ut av hodet, sier en fornøyd Petter Northug.

Globus Media har også lagt ut filmen på sin Youtube-konto.