KJØR FORSIKTIG:  De røde feltene viser at det vil bli kraftig vind langs kysten på Østlandet fra i ettermiddag. Det vil nok blåse lenge på Vestlandet gjennom dagen og natten før vinden avtar på lørdag.
KJØR FORSIKTIG:  De røde feltene viser at det vil bli kraftig vind langs kysten på Østlandet fra i ettermiddag. Det vil nok blåse lenge på Vestlandet gjennom dagen og natten før vinden avtar på lørdag.

Romjulsværet herjer

3000 husstander er uten strøm og flere trafikkuhell har hendt grunnet uværet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veivesenet har stengt E6 over Dovrefjell på grunn av sterk vind og mye nedbør. Veien kan være stengt i flere timer.

Veitrafikksentralen opplyser til NTB at mannskaper på stedet har varslet at det trolig blir bedre vær i 11-12-tiden lørdag. Stengingen av veien vurderes fortløpende.

Det skal være svært dårlig sikt på stedet på grunn av sterk vind og mye nedbør.

Videre nordover på E6 er det kolonnekjøring over Saltfjellet, noe det også er på E134 over Haukelifjell i Telemark.

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt og blir ikke åpnet i løpet av lørdagen, mens riksvei 13 over Vikafjellet også er stengt. Det vurderes fortløpende å åpne sistnevnte, får NTB opplyst. (©NTB)

Det harde juleværet skaper problemer flere steder i landet. 

Meteorolog i Storm Geo, Roar Inge Hansen, sier til TV 2 at det er storm flere steder i landet og at Sør-Norge er mest utsatt. 

– Det blåser opp til storm i Sør-Norge og i vestlige strøk. På lavlandet er det regn og i fjellene er det snøfokk. Det blåser kraftig flere andre steder i landet og det urolige været vil nok fortsette frem til søndag, opplyser Hansen. 

– Bruk hodet!

Pressesjef i Statens vegvesen, Kjell Bjørn Vinje, har klar tale til alle bilister. 

– Bruk hodet! Det er krevende forhold der ute, så det viktigste trafikantene kan gjøre er å tilpasse farten etter forholdene, sier Vinje til TV 2. 

Han oppfordrer alle til å planlegge godt, uansett reiselengde og å unngå forbikjøringer. 

– Ha is i magen. Veiforholdene kan endre seg markant fra sving til sving. Vi vet at spektakulære forbikjøringer skaper stor fare. Det lureste er å holde jevn fart og holde avstand til andre biler, sier Vinje.

Storm.no/trafikk gir deg oppdaterte veimeldinger, veikamera, værmelding og du får hjelp til å velge alternative ruter.

Her kan du sjekke om det er forsinkelser på flyplassene, og i togtrafikken.

Flere trafikkulykker

HAVNET PÅ TAKET: En bil skled og landet på taket i en ulykke på Ring 3 utenfor Oslo sentrum.  (Foto: Andreas Jakobsen/TV 2)
HAVNET PÅ TAKET: En bil skled og landet på taket i en ulykke på Ring 3 utenfor Oslo sentrum.  (Foto: Andreas Jakobsen/TV 2)

Fredag ettermiddag har det hendt en rekke trafikkulykker av variert omfang. Politidistrikter landet rundt varsler om glatte veiforhold. 

På Ring 3 utenfor Oslo sentrum ble det i 1630-tiden meldt om en personbil som lå på taket. Klokken 17.15 ble det meldt om en tilsvarende ulykke der en bil hadde havnet på taket på E6 ved Vestby. Ingen personskade i noen av ulykkene, men politiet advarer mot svært glatte veier i området. 

I 17-tiden meldte operasjonssentralen i Oslo om en bil som hadde kjørt av veien ved Voksenkollen. Det er usikkert om ulykken har hendt som følge av vanskelige kjøreforhold.

I Hemsedal skled en bil av veien i 1715-tiden. Mindre materielle skader og ingen personskade.

Befinner du deg i værutsatte områder? Send oss ditt bilde eller video på SMS/MMS til 02255 eller e-post til tips@tv2.no.

3000 uten strøm

I Larvik og Porsgrunn var om lag 3000 husstander uten strøm grunnet kraftige værforhold i 17-tiden.

– Det er sterk vind opp til storm i Telemark, og trefall på strømledningene er antakelig årsaken til strømbruddene. Vi jobber med å finne feilene og har store mannskaper i felt, opplyser informasjonssjef i Skagerak Energi, Ruhne Nilssen. 

Han forteller at Larvik-området har vært hardt utsatt for juleværet og at naturkreftene merkes godt. Nilssen anbefaler turgåere å være varsomme. 

Alle husstandene fikk tilbake strømmen rundt klokken 1900.

Color Line kansellert

Flere fergeruter er kansellert grunnet værforholdene. Fredagens to planlagte turer med M/S Color Viking fra Sandefjord til Strømstad er kansellert. Det samme gjelder to turer med M/S Superspeed 1 fra Hirtshals til Kristiansand. 

Følg veimeldingene på Vegvesenets sider.