NEKTER STRAFFSKYLD: Mannen og kvinnen som er drapssiktet etter at en mann (66) ble funnet død i en leilighet like utenfor Tromsø sentrum julaften.  Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
NEKTER STRAFFSKYLD: Mannen og kvinnen som er drapssiktet etter at en mann (66) ble funnet død i en leilighet like utenfor Tromsø sentrum julaften. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Varetektsfengslet etter Tromsø-drap

Mannen og kvinnen som er siktet for drapet er varetektsfengslet i to og fire uker. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen som sammen med sin samboer er siktet for å ha drept sin far i Tromsø julaften, ble framstilt for varetektsfengsling fredag formiddag.

Den døde mannen er 66 år og fra Nordreisa, opplyser politiet i Troms fredag ettermiddag.

Etter fengslingsmøtet i dag ble det kjent de to blir varetektsfenglset med brev-og besøksforud i henholdsvis fire og to uker. Datteren er i to uker, kjæresten i fire. 

– Erkjenner ikke straffskyld

Fengslingsmøtene i Nord-Troms tingrett startet klokka 9, og det er ventet at fengslingskjennelsen blir kjent senere fredag.

Hverken den siktede mannen eller kvinnen erkjenner straffskyld.

– Han har motsatt seg fengsling, og erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, Ken Olav Warth til TV 2.

Også kvinnens forsvarer, Ida Munch-Ellingsen, forteller at kvinnen begjærer seg løslatt.

– Det er på bakgrunn av at hun ikke har erkjent straffskyld, sier Munch-Ellingsen til TV 2.

Vurderer etterforskning av Tromsø-politiet

Spesialenheten for politisaker vurderer etterforskning av politiet i Tromsø, som mottok tre meldinger fra leiligheten der drapet skjedde, før de ble varslet av AMK og rykket ut.

Mannen i 60-årene ble funnet død i leiligheten på Tromsøya da politiet og AMK rykket ut til stedet like før klokka 9 julaften. På stedet pågrep de mannens 38 år gamle datter og hennes 42 år gamle samboer som begge ble siktet for drap eller medvirkning til drap.

Den drepte 66-åringen blir obdusert fredag, men av hensyn til etterforskningen vil ikke resultatet av obduksjonen bli offentliggjort før senere, tidligst ut i neste uke.

(TV 2/NTB)