Er dette årets tabbetyv?

Stjal overvåkingskamera fra butikk, men glemte å gjemme ansiktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da eieren av en Joker-butikk på Meaksmoen i Notodden sjekket overvåkningstapen 1.juledag oppdaget han at en mann i løpet av natten hadde stjålet selve overvåkingskameraet som henger på utsiden av butikken.

Det tabbetyven ikke tenkte på er at opptaket lagres fortløpende på en egen server. Da skulle han kanskje dekket til ansiktet dersom han hadde håp om at tyveriet skulle gå upåaktet hen.

Her avslører tyven seg selv på overvåkningsfilmen. Se video øverst! 

– Jeg vet ikke hva han tenkte, men jeg tror ikke han tenkte så veldig, forteller politioverbetjent Bjørn Flåta ved Notodden politistasjon til TV2.no.

Kjenning av politiet

Butikkeieren kontaktet politiet første juledag da butikken åpnet på formiddagen.

Politiet dro ut for å se på videoen og skjønte fort hvem som hadde tatt med seg kameraet.

– Vi skjønte med en gang hvem det var. Vi tenkte at det kanskje var en plan om å gjøre et innbrudd i butikken påfølgende natt, sier Flåta.

– Skjønte at han hadde gjort noe dumt

Da politiet sto på døra til mannen erkjente han tyveriet. Ifølge politiet har mannen fortalt at han var beruset, men husket hendelsen fra natten.

– Han fortalte med en gang at han skjønte hvorfor vi kom og at han hadde gjort noe dumt. Han hevdet at han ikke hadde til hensikt å gjøre noe innbrudd i butikken, forteller Flåta som selv var med å pågripe mannen. 

Etter politiavhør ble mannen løslatt fra varetekt, og påtalemyndighetene vil vurdere om de tar saken videre. Politiet anser saken som grovt tyveri, og har også flere uoppgjorte saker mot mannen.