TV 2s fotballekspert: – Ikke det mest spennende laget i verden 

Erik Thorstvedt mener likevel at Chelsea er gode nok til å vinne Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea - Liverpool 17.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Med åtte seirer og en uavgjort på hjemmebane denne sesongen, er Stamford Bridge fortsatt en fryktet arena for de andre Premier League-lagene. I alt er London-laget ubeseiret på de siste 18 hjemmekampene i Premier League.

Tallenes tale er klar, og selv om José Mourinhos gutter tidvis har blitt kritisert for å spille kjedelig og kynisk fotball ruller poengene inn på konto.

– De har gjort det vanskelig for seg selv
På bortebane har det skrantet noe mer. Blåtrøyene står med tre seire, tre tap og tre uavgjort så langt. Den statistikken får de ikke gjort noe med mot Liverpool i dag, men at det er tre uhyre viktige poeng det skal spilles om er det liten tvil om.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League på altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Tross 3. plass på tabellen mener TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt at London-laget har en del å gå på.

– De har gjort det vanskelig for seg selv i ganske mange kamper denne sesongen, fastslo keeper-legenden etter Premier League-runden 2. juledag.

Les «Visste du at» nederst i artikkelen!

– De har sluppet inn mål etter 14 sekunder og David Luiz har gjort et eller annet som har vært dumt, men hvis de kvitter seg med det så holder det jo som regel med denne ene scoringen, sier han videre.

– Sannsynligvis gode nok
Thorstvedt mener dagens Chelsea-utgave minner mye om blåtrøyene, slik de fremstod i manager Mourinhos forrige periode i klubben.

– Dette er litt Chelsea og Mourinho som vi husker fra tidligere. Det er ikke det mest spennende fotballaget i verden, men det er sannsynligvis godt nok til å vinne ligaen, sier eksperten.

– Liverpool kan vinne ligaen
Og de ordene (vel, nesten) har vi også hørt om Liverpool, som i ettermiddag skal prøve å påføre Chelsea sesongens første hjemmetap.

– Liverpool kan vinne ligaen. Bare se hvordan de spiller nå. De har Steven Gerrard ute, men det gjør liksom ingenting, sa den tidligere Tottenham-keeperen da han var på plass i studio på TV 2 Sportskanalen lille julaften.

Dermed er det duket for en skikkelig fotballfest i Sørvest-London, mellom to lag som i følge Thorstvedt begge er gode nok til å kjempe om ligatittelen.

Visste du at...
... Chelsea ikke har slått Liverpool i ligaen siden overgangen til Torres i 2011?
... José Mourinho og Brendan Rodgers har bursdag samme dato, 26. januar?
... Mouinho hyrte Rodgers som trener for ungdomslaget til Chelsea i 2004?
... Suárez møter Ivanovic for første gang siden biteskandalen i april?
... Torres har scoret 17 Premier League-mål etter overgangen til Chelsea og at Suárez har scoret 57 i samme perioden?

Hvem vinner dagens storkamp på Stamford Bridge? Ta diskusjonen!