Eriksens frisparkperle holdt ikke for Spurs

Klarte kun uavgjort 1-1 hjemme mot WBA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-West Bromwich 1-1

Se videosammendrag med høydepunkter i vinduet øverst!

Tim Sherwood ledet Tottenham i sin tredje kamp etter at han tok over for André Villas-Boas, og sin første etter at han skrev under på en kontrakt som binder ham til White Hart Lane-klubben ut neste sesong.

Som i hans første kamp på eget gress endte det uten seier, ettersom det endte 1-1 hjemme mot WBA 2. juledag.

Christian Eriksen sørget for en fin start med et frispark av ypperste klasse, men en utligning fra Jonas Olsson før pause var nok til å sikre bortelaget poeng.

Dermed klarte ikke Tottenham å kappe inn forspranget på lagene foran seg, og ble i stedet forbigått av Manchester United på Premier League-tabellen. 

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

DANSK MAGI: Christian Eriksen skrur inn sitt første Premier League-mål noensinne. Foto: Darren Staples, Reuters.
DANSK MAGI: Christian Eriksen skrur inn sitt første Premier League-mål noensinne. Foto: Darren Staples, Reuters.

Store WBA-sjanser tidlig
Tottenham startet offensivt, men var også sårbare for kontringer. Matej Vydra var meget nære etter snaue kvarteret, men en mesterlig redning fra Hugo Lloris hindet baklengsmål da spissen kom alene med ham.

Samme mann ble også tvunget i aksjon rundt fem minutter senere, da Spurs' ekstremt høye forsvarslinje nok en gang tillot Vydra å komme alene med sisteskansen. Igjen var franskmannen best, og reddet hjemmelaget for andre gang på kort tid. 

De for anledningen rødkledde fra Birmingham var også svært nære etter en halvtime. Et innlegg fra venstre fant nesten veien til både Vydra og Diego Lugano, men nok en gang slapp de liljehvite Spurs-spillerne med det som var av skrekk.

Dansk frisparkmagi til 1-0
Spurs klarte ikke å komme til like store farligheter den første halvtimen, tross stort ballinnehav, men Roberto Soldado var i hvert fall i nærheten da hans forsøk ble blokkert snaut kvarteret før pause. Spanjolen har ikke scoret i ligaen siden oktober, og har kun fire mål totalt i Premier League.

Etter 35 minutter kom omgangens øyeblikk av magi på White Hart Lane. Et frispark fra rundt 20 meter ble mat for Christian Eriksen, og dansken viste stor klasse da han skrudde ballen over muren, via tverrliggeren to ganger og i nettet til sitt første Premier League-mål for klubben.

Svensk krigerevne til 1-1
Det var ikke lenge hjemmelaget fikk lede. Et frispark på motsatt side førte etter litt klabb og babb til at ballen ble liggende fri foran målet, og der var Jonas Olsson raskest i reaksjonen. Han kranglet inn utligning for gjestene.

FRUSTRERENDE ETTERMIDDAG: Emmanuel Adebayor og lagkameratene klarte ikke å omsette ballbesittelse til scoringer.  FOTO: Darren Staples, Reuters
FRUSTRERENDE ETTERMIDDAG: Emmanuel Adebayor og lagkameratene klarte ikke å omsette ballbesittelse til scoringer.  FOTO: Darren Staples, Reuters

To minutter før pause var det nære ved omgangens tredje skandinaviske scoring på White Hart Lane, men denne gangen reddet Foster skuddet fra Christian Eriksens dødelige høyrefot.

Agså WBA var nære før pause, men James Morrisons skudd fra god posisjon gikk like utenfor lengste stolpe og dermed stod det 1-1 ved halvtid.

Gode forsøk fra begge lag
Fem minutter etter hvilen forsøkte Danny Rose seg med en kanon fra distanse. Ventstrebacken skudd var hardt, men dessverre for hjemmefansen gikk det like over målet til Ben Foster.

Like etter var Steven Reid svært nære ved å kopiere Eriksens drømmefrispark fra 1. omgang. WBA-spilleren måtte dog se at Hugo Lloris var patent og avverget med en flott redning.

Det svingte virkelig på White Hart Lane, og etter drøye timen var Lewis Holtby nære for vertene. Tyskerens skudd fra like utenfor 16-meteren gikk også like utenfor stolpen til Foster.

Soldado nære på med flikk
Ved to anledninger rundt ti minutter før slutt var det Roberto Soldado sin tur til å være nære. Først slurvet han da han forsøkte en hælflikk etter et innlegg fra Danny Rose, før han deretter leverte et hodestøt fra Christian Eriksens frispark som var nære ved å snike seg over Foster og i det lengste hjørnet. 

Tottenham trykket på mot slutten, og samme Soldado ropte på straffespark da han mente at innleggsforsøket han leverte traff armen til Jonas Olsson. Frustrasjonen var tydelig da spanjolen sparket ned svensken og fikk det gule kortet som eneste tellende resultat fra situasjonen.

Frustrasjonen var også tydelig etter kampslutt, for det endte nemlig 1-1 på White Hart Lane. 

INGEN IDEELL START HJEMME: Tottenham har vært meget gode borte, men fortsetter å avgi poeng på hjemmebane i Premier League. Nå også under Tim Sherwood.
INGEN IDEELL START HJEMME: Tottenham har vært meget gode borte, men fortsetter å avgi poeng på hjemmebane i Premier League. Nå også under Tim Sherwood.