Negredo og Kompany senket Liverpool

Manchester Citys utrolige hjemmebanestatistikk opprettholdt i kruttsterk toppkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Liverpool 2-1

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Forut for kampene på 2. juledag var Liverpool ligaleder i Premier League, men etter at runden nå er over ligger Brendan Rodgers' mannskap på 4. plass.

Manchester Citys utrolige rekke på hjemmebane lot seg nemlig ikke rokke av at de røde gjestene tok ledelsen i åpningsminuttene på Etihad Stadium, for Philippe Coutinhos ledermål ble raskt utlignet av Vincent Kompany.

I 1. omgangs sluttminutter kom også scoringen som skulle vise seg matchavgjørende, da Álvaro Negredo - «Oksen fra Sevilla» - avsluttet en mønsterkontring og sørget for 2-1 for de lyseblå.

Dermed tok Manuel Pellegrinis mannskap sin niende strake hjemmeseier, klatret opp på 38 poeng og har kun Arsenal foran seg på tabellen, mens Liverpool og Brendan Rodgers blir stående på 36 og også ble forbigått av Chelsea.

– Jeg sa det før sesongen at jeg syntes Manchester City hadde den bredeste troppen. De fikk en dårlig start, men jeg ser ikke noen grunn til å endre det tipset nå, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

– Jeg ser ikke noen grunn til å avskrive Liverpool heller ennå. Nå møter de Chelsea, og selv om de skulle tape den har de i hvert fall kvittet seg med to av de vanskeligste kampene, sa Erik Thorstvedt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Navas med tidlig stolpetreff
Allerede før fem minutter var spilt kom hjemmelaget til sin første mulighet i kampen. Et innlegg fra venstre fant veien til hodet til Jesús Navas, men avslutningen gikk i stolpen og ut.

Etter snaut 20 minutter ble Liverpool trolig snytt for et ledermål av assistentdommeren. Raheem Sterling så ut til å lure offsidefellene etter å ha blitt spilt fri av Luis Suárez, men ettersom mannen i sort på sidelinjen stod med flagget i været fikk man aldri vite om unggutten hadde satt inn ledermålet.

Coutinho satte inn ledermålet
Kun fem minutter senere skulle de røde allikevel ta ledelsen. Raheem Sterling lurte nok en gang offsidefellen, og denne gangen lot assistenten på sidelinjen flagget være nede. Lynvingen rundet Joe Hart, og Philippe Coutinho tok seg av jobben med å sette 1-0 i det tomme nettet bak den engelske landslagskeeperen-

Like etter var Yaya Touré nære ved å utligne. Ivorianeren dro seg fri og dunket til fra kloss hold, men ballen gikk utenfor målet til Simon Mignolet.

Kompany utlignet med hodet
Etter halvtimen kom utligningen. David Silvas hjørnespark var perfekt, og Vincent Kompany steg til værs i duell med Martin Skrtel. Belgia knuste Slovakia, og City-kapteinen stanget inn 1-1 med et majestetisk hodestøt.

ENGELSK DUELL: Joe Hart i duell med Jordan Henderson, mens Joleon Lescott ser på i bakgrunnen. Foto: Andrew Yates, AFP Photo
ENGELSK DUELL: Joe Hart i duell med Jordan Henderson, mens Joleon Lescott ser på i bakgrunnen. Foto: Andrew Yates, AFP Photo

Rundt fem minutter før pausen var det nære ved at Coutinho satte sitt andre for dagen. Et flott forspill av Raheem Sterling og Luis Suárez sørget for at brasilianeren fikk muligheten fra rundt elleve meter, men Joe Hart leverte en flott redning da han slengte seg til sin venstre og avverget for vertene.

– Det kunne vært en av sesongens scoringer det der, hvis Coutinho hadde scoret der, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i studio i pausen.

På motsatt side var Álvaro Negredo nesten gjennom to minutter senere. Kun en strålende takling fra Martin Skrtel hindret at spanjolen dunket inn ledelse for hjemmelaget.

SJETTE PÅ RAD: Álvaro Negredo scoret i sin sjette hjemmekamp på rad i ligaen. Foto: Phil Noble, Reuters
SJETTE PÅ RAD: Álvaro Negredo scoret i sin sjette hjemmekamp på rad i ligaen. Foto: Phil Noble, Reuters

Negredo scoret etter fantastisk kontringsspill
Like før lagene skulle gå til pause leverte City kontringsspil av høy klasse. David Silva fant Yaya Touré, som fant Samir Nasri, saom vant Jesús Navas, som spilte gjennom Álvaro Negredo.

Spissen fikk avslutte, og selv om spanjolen ikke traff ordentlig med sin avslutning med utsiden av venstrefoten var det nok til å lure Simon Mignolet.

– Det er ganske uforståelig det som skjer med Mignolet her. Jeg er litt usikker på hva han prøver på i det hele tatt. Negredo har et veldig drag med utsiden, så kanskje er det med på å lure Mignolet, men han vet når han ligger der at han har gjort en feil, sa Erik Thorstvedt i Premier League-studio i pausen.

SCORET: Både Álvaro Negredo og Vincent Kompany overlistet Simon Mignolet 2. juledag. Foto: Phil Noble, Reuters.
SCORET: Både Álvaro Negredo og Vincent Kompany overlistet Simon Mignolet 2. juledag. Foto: Phil Noble, Reuters.

Scoring var det uansett, og med det hadde Negredo scoret i sin sjette hjemmekamp på rad i ligaen og samtidig sørget for at City ledet 2-1 til pause på eget gress.

Stor Liverpool-sjanse like etter pause
Like etter pause var det nære ved at Liverpool utlignet. En flott pasning fra Raheem Sterling lurte Joleon Lescott, og Joe Hart fikk såvidt kommet foran Jordan Henderson i duellen.

Den løse andreballen falt til Aleksandar Kolarov, som i stedet for å klarere forsøkte å drible i eget felt. Luis Suárez lot seg ikke lure, men klarte ikke å ekspedere ballen i nettet og det hele endte med en offside på Henderson som fremdeles lå inne i boksen.

De to lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen, men de store sjansene uteblo. Drøyt 20 minutter før slutt fikk dog to engelske landslagsforsvarere sjansen. Først headet Citys Joleon Lescott rett på Mignolet etter et hjørnespark, før Glen Johnson prøvde seg fra skrått hold på motsatt side og måtte se at landslagskollega Joe Hart avverget til hjørnespark.

BOM, BOM, BOM: Etter hvilen ble det kun bom fra Liverpool. Denne fra Raheem Sterling var den største av de alle. Foto: Phil Noble, Reuters.
BOM, BOM, BOM: Etter hvilen ble det kun bom fra Liverpool. Denne fra Raheem Sterling var den største av de alle. Foto: Phil Noble, Reuters.

Enorm bom fra Raheem Sterling
Samme Hart reddet også hælflikkforsøket fra Jordan Henderson like etterpå, i det som var en god periode i kampen for Liverpool.

Minuttet etter der igjen kom Liverpool til en enda større mulighet. Et innlegg fra venstre fant Raheem Sterling, som befant seg alene foran mål og avsluttet på første berøring. Ungguttene skulle bare bredide ballen i nettet, men traff langt over mål til enorm skuffelse for bortefansen.

To minutter før slutt ropte hele Liverpool-svingen og halve Liverpool-laget på straffespark, da Luis Suárez mente at han ble holdt i trøyen på et hjørnespark. 

MANAGERDUELLEN: Manuel Pellegrini gikk seirende ut av duellen mellom de to lags managere.
MANAGERDUELLEN: Manuel Pellegrini gikk seirende ut av duellen mellom de to lags managere.

– Han holdes jo klart i trøyen av Joleon Lescott, det er ingen tvil om det. Så kaster han seg etterpå for å markere det. Men trøyeholdingen er soleklar. Det er én av haugevis i begge 16-metere, og jeg mener det ville være feil å blåse på kun den ene, sa TV 2s kommenator Jørn Sundby.

Det ble også det siste desperate ropet om poeng for Liverpool, som tapte 1-2 og dermed falt til 4. plass på tabellen.

Lagoppstillingene

Manchester City: Joe Hart - Pablo Zabaleta, Joleon Lescott, Vincent Kompany, Aleksandar Kolarov - Fernandinho, Yaya Touré - Jesús Navas, David Silva, Samir Nasri - Álvaro Negredo
Innbyttere: Costel Pantilimon, Gaël Clichy, Dedryck Boyata, Javi García, James Milner (for Nasri, 72.), Edin Dzeko (for Negredo, 77.), Matija Nastasic

Liverpool: Simon Mignolet - Glen Johnson, Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Aly Cissokho - Lucas Leiva,  Joe Allen, Jordan Henderson - Raheem Sterling, Luis Suárez - Philippe Coutinho
Innbyttere: Brad Jones, Kolo Touré, Daniel Agger, Luis Alberto, Iago Aspas (for Lucas Leiva, 82.), Victor Moses (for Coutinho, 68.), Brab Smith