Walcott-dobbel og comeback-mål fra Podolski

Viktig seier for Arsène Wengers menn borte mot West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham-Arsenal 1-3

Se videosammendrag i toppen av saken!

Arsenal var avhengig av seier for å komme seg tilbake på riktig spor i toppen av Premier League, og etter tre strake uten triumf var det nok en lettet Arsène Wenger som så sitt lag snu 0-1 til 3-1 på Boleyn Ground i Øst-London 2. juledag.

Carlton Cole sendte vertene i ledelsen like etter pause, før en dobbel fra Theo Walcott og en scoring fra Lukas Podolski snudde det hele for bortelaget.

Det var Podolskis første kamp i Premier League siden 24. august, og tyskeren kunne vel knapt bedt om en bedre retur. Dermed klatret de for anledningen gule Arsenal-spillerne til 39 poeng på Premier League-tabellen, mens West Ham nå er under streken.

Har du Walcott på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Szczesny med flott redning tidlig
Etter snaut ti minutter kom den første farligheten på Boleyn Ground. Et frispark fra Mark Noble var nære ved å snike seg inn i det lengste krysset, men Wojciech Szczesny var parat og avverget med en flott redning.

På motsatt side viste Adrián at også han var på alerten i West Ham-målet. En stupheading fra Santi Cazorla ble på flotteste vis avverget av landsmannen mellom West Ham-stengene. 

Walcott bommet fra kloss hold
Den neste store Arsenal-muligheten kom etter snaue halvtimen, da Aaron Ramsey chippet gjennom Theo Walcott. Kantspilleren presterte å bredside ballen utenfor på hel volley fra meget kloss hold.

Tre minutter før hvilen burde nok de for anledningen gulkledte kommet til avslutning på ny. Mesut Özil var fri langs dødlinjen og la hardt inn foran mål, men Olivier Giroud klarte ikke å plassere seg godt nok inne i boksen til å ekspedere åpningsmålet i nettet.

Dermed ble det ingen scoringer før pause, og lagene gikk til halvtid på 0-0.

Tabbe fra Szczesny - Cole satte inn ledermålet
Allerede to minutter ut i 2. omgang kom ledermålet, og det var vertene som fikk det. Et langskudd fra Kevin Nolan så ut til å være enkel mat for Wojciech Szczesny, men polakken fomlet og serverte ballen til Carlton Cole.

Den storvokste spissen stod såvidt på riktig side av offsidelinjen og hadde få problemer med å sette 1-0 i nettet fra kloss hold med sin tredje Premier League-scoring for sesongen.

O'Brien nære både scoring og utvisning
Kun fem minutter senere var det nære på at vertene doblet ledelsen. Joey O'Brien steg til værs etter et innlegg fra siden, men avslutningen med hodet gikk like utenfor stolpen til Szczesny. Like etter kunne samme O'Brien fått sitt andre gule kort da han meide ned Olivier Giroud, men dommer Phil Dowd mente det holdt med tilsnakk for Hammers-backen.

Også Cole var nære. Et innlegg fra venstre fant målscoreren, men denne gangen klarte han ikke å ekspedere ballen i nettet da han skjøt utenfor på hel volley fra god posisjon.

FLYVENDE ENGELSKMANN: Theo Walcott var høyt oppe både før og etter 2-1-scoringen. (AP Photo/Sang Tan)
FLYVENDE ENGELSKMANN: Theo Walcott var høyt oppe både før og etter 2-1-scoringen. (AP Photo/Sang Tan)

Stor Özil-sjanse - så kom målet
Da timen var spilt var Arsenal enda nærmere. Santi Cazorla skjøt fra distanse, og Adrián serverte returen i beina på Mesut Özil. Tyskeren skulle bare banke utligningen i nettet fra kloss hold, men traff utrolig nok midt på den spanske sisteskansen som reddet med beina.

Halvveis i omgangen kom dog utligningen. Theo Walcott skjøt mellom beina på en West Ham-forsvarer, og skuddet lurte keeper Adrián som fomlet ballen i nettet.

Ny Walcott-scoring snudde det - så la Podolski på
Kun tre minutter senere hadde Walcott scoret igjen. Et innlegg fra innbytter Lukas Podolski gikk via et West Ham-hode, og Theo Walcott stanget ballen i nettet på bakerste stolpe.

Under ti minutter senere scoret gjestene på ny. Olivier Giroud skjermet ballen godt og la igjen til Lukas Podolski, som klinket til fra like utenfor 16-meteren. Tyskerens giftige venstrefot har vært ute av spill siden august, men i sin første kamp etter comebacket ble det altså scoring.

Det ble også oppgjørets siste scoring på Boleyn Ground.

Lagoppstillingene

West Ham: Adrián - O'Brien, Tomkins, Collins, McCartney - Jarvis, Nolan - Joe Cole, Noble, Diamé - Carlton Cole
Innbyttere: Jaaskelainen, Demel, Diarra, Taylor, Maiga, Collison, Rat

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs - Arteta, Ramsey - Walcott, Cazorla, Özil - Giroud
Innbyttere: Fabianski, Bendtner, Gnabry, Jenkinson, Podolski, Monreal, Flamini