. (AP Photo/Clint Hughes)
. (AP Photo/Clint Hughes)

Statistikken som gir Liverpool håp om noe stort

Tabelltopp før 2. juledag har de fire siste sesongene vært ensbetydende med seriegull. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City-Liverpool 18.30 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Liverpool toppet ligaen etter noen runder tidlig i sesongen. Sist de rødet ledet etter et vesentlig antall kamper viste kalenderen januar 2009.  

Da Arsenal og Chelsea broderlige delte poengene på Emirates mandag, sørget det for at Liverpool kunne feire jul på toppen av tabellen. 

Dette er godt nytt for Brendan Rodgers og hans menn. For i sju av de ni siste sesongene er det laget som har toppet ligaen da julen ble ringt inn, som også har løftet det store troféet i mai, skriver Daily Mail. Skulle Liverpool vinne Premier League vil det være Merseyside-klubbens første ligatrofé på 24 år. 

Men, og det er et stort men, forrige lag som toppet tabellen før Stefanus-dagen og ikke vant til slutt – var Liverpool i 2008/2009-sesongen….

For Liverpool har uansett klubbens store uttalte målsetting vært å komme inn blant topp fire inneværende sesong. Hvis historien gjentar seg, er det stor sannsynlighet for at de røde blir å finne i Champions League til neste år. 

Aston Villa er siden opprettelsen av Premier League det eneste laget som har toppet tabellen før Boxing Day, og likevel havnet utenfor topp fire til slutt. Dette skjedde i 1998/1999-sesongen. 

Men årets Premier League-sesong er historisk jevn. Før 2. juledag skiller det åtte poeng mellom lag nummer en og åtte. Så jevnt har det aldri vært før.