INITIALER: En kirurg er suspendert fra et sykehus i Birgmingham, etter at en pasient skal ha fått skrevet inn initialer på leveren sin. (Illustrasjonsfoto) FOTO:  GORM KALLESTAD / SCANPIX
INITIALER: En kirurg er suspendert fra et sykehus i Birgmingham, etter at en pasient skal ha fått skrevet inn initialer på leveren sin. (Illustrasjonsfoto) FOTO: GORM KALLESTAD / SCANPIX

Kirurg skrev initialene sine på pasientens lever

En kirurg i Birmingham er suspendert etter mistanke om å ha signert offerets organer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kirurgen er mistenkt for å ha skrevet inn bokstavene på pasientens lever, før pasienten ble sydd sammen, og sendt videre fra sykehuset.

Det var ikke før en rutineoperasjon i etterkant, at den angivelige «signeringen» ble oppdaget, skriver den engelske avisen The Independent.

En kollega på Universitetssykehuset i Birmingham skal ha oppdaget initialene, og varslet ledelsen. Universitetssykehuset i Birmingham bekrefter ovenfor avisen at de etterforsker anklagene mot kirurgen. 

– En kirurg er suspendert mens vi foretar en intern granskning, opplyser sykehuset i en pressemelding. 

Nyheten kommer i kjølvannet av en rapport utarbeidet av det engelske helsevesenet som omhandler feilbehandlinger av pasienter.

Rapporten avslører at det i perioden april-september 2013 oppsto 148 hendelser som «aldri må skje» på et sykehus. 

I 69 av hendelsene, hadde det medisinske personellet glemt igjen operasjonsutstyr inne i pasienten, 37 pasienter ble operert på feil kroppsdeler og ved 21 tilfeller ble det operert på feil proteser eller innlegg.