FANT DØTRENE: Faren fant to døtrene i Syria tidligere i desember. De ble meldt savnet i oktober i år. FOTO: TV 2 / PRIVAT
FANT DØTRENE: Faren fant to døtrene i Syria tidligere i desember. De ble meldt savnet i oktober i år. FOTO: TV 2 / PRIVAT

Faren til Syria-søstrene:
Jeg ble torturert

Faren til de to norsk-somaliske søstrene sier han ble torturert av opprørere da han fant døtrene sine i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
ADVOKAT: Geir Lippestad sier til amerikanske medier at faren sier han ble torturert da han tok seg over grensen til Syria.
FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
ADVOKAT: Geir Lippestad sier til amerikanske medier at faren sier han ble torturert da han tok seg over grensen til Syria. FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX

Mannens advokat, Geir Lippestad, sier til Wall Street Journal, at faren til de to jentene har sagt at da han fant sine to døtre i en gruppe med opprørere i Syria for over tre uker siden, ble han selv tatt til fange og torturert i to uker, melder NTB.

Faren reiser tilbake

Lippestad sier til den amerikanske avisen at faren planlegger å dra tilbake til Syria i løpet av de nærmeste dagene for nok en gang å prøve å få døtrene tilbake til Norge.

– Vi arbeider hardt for at de skal komme hjem, og vi tror dette vil skje snart, men ingenting er sikker ennå, sier Lippestad til TV 2. 
Advokaten sier videre at faren får informasjon om døtrene sine via kontakter i Syria. 

Funnet med skuddskader

De to jentene på 16 og 19 år, ble meldt savnet fra hjemmet på Kolsås i Bærum den 18. oktober. Faren trosset politiets advarsler mot å lete etter døtrene i Syria. Da han fant de to, hadde den yngste av jentene skuddskader i beinet, har Lippestad tidligere uttalt på vegne av faren. 

TV 2 avslørte i november at en norsk-eritreer var jentenes medhjelper. Han kom til Norge som mindreårig asylsøker i 2003. 

Den samme dagen jente ble meldt savnet, kunne TV 2 fortelle historien om mannen som forlot kone og nyfødt barn for å kjempe mot Assad-regimet

23-åringen og de to jentene skal ha vært bekjent fra tidligere.