Taxibåt grunnstøtte ved Kragerø

Båten med seks personer tok inn vann etter at den grunnstøtte i Hellefjorden sent onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kragerø (NTB): En taxibåt med seks personer om bord grunnstøtte i Hellefjorden sent onsdag kveld. Båten tok inn vann, men passasjerene ble reddet i land av en annen taxibåt.

– To av passasjerene er angivelig skadd, skadeomfanget er fortsatt uavklart. Alle om bord i båten er fraktet til sykehuset i Skien hvor de tas hånd om av traumegruppen, sier operasjonsleder Gunnar O. Hanssen i Telemark politidistrikt til NTB.

Politiet fikk beskjed om grunnstøtingen i fjorden nord for halvøya  Langtangen klokken 23.23 første juledag. Båten lå rundt 20 meter fra land, og passasjerene fryktet at den ville gå ned.

– Det ble rekvirert båt via 110 samt at det ble sendt flere ambulanser og luftambulanse til stedet. En annen taxibåt ble også kalt ut, sier Hanssen.

Politiet var i kontakt med båten via telefon, og kunne snart konstatere at personene i båten kom seg i land ved hjelp av den andre taxibåten som ble tilkalt.

Årsaken til grunnstøtingen skal være at det var svært mørkt på stedet og at båten hadde kommet litt ut av kurs og kjørt på et skjær. (©NTB)