Mann fra Buskerud vant 106 mililioner i Viking Lotto:

- Det er for godt til å være sant

Mannen i 60-årene tror fremdeles ikke helt på at det var Norsk Tipping som ringte ham onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En nordmann fikk litt av en julegave første juledag. Seks rette i Vikinglotto ga pene 106 millioner kroner i gevinst.

Tallene 5, 7, 13, 29, 33 og 39 gjør at en norsk spiller kan kose seg litt ekstra i juledagene.

Den norske lykketallspotten ble utløst, ved tallet 39, noe som automatisk ga spilleren rundt 100 millioner. Totalt får den heldige vinneren utbetalt 106.577.325 kroner.

Skeptisk vinner

Men da Norsk Tippings Ingrid Roterud Mathiesen ringte mannen fra Buskerud, skulle det bli mer utfordrende enn hun hadde trodd. Du kan se utdrag av samtalen Roterud hadde med mannen øverst i artikkelen.

– Det tok ganske lang tid å forsøke å overbevise ham om at det var riktig, og han er ennå ikke helt sikker, sier Roterud Mathiesen til TV 2 onsdag kveld.

Mannen er nemlig på juleferie og har ikke tilgang til verken spillekorte eller vinnerkupongen. Etter at at Roterud hadde fortalt om den enorme pengesummen han hadde vunnet, spurte hun: 

– Hva tror du om det? 

– Det er for godt til å være sant. Men dersom du sier det er hold i det du sier, så er dette jo bare helt utrolig - jeg har ikke andre ord, svarte mannen. 

SKEPTISK VINNER: Redaktørvakt Ingrid Roterud Mathiesen, flankert av programleder Ghopi Prabaharan, hadde en vanskelig jobb med å få overbevist lottovinneren om at hun faktisk ringte fra Norsk Tipping. Foto: FABELAKTIV/NRK.
SKEPTISK VINNER: Redaktørvakt Ingrid Roterud Mathiesen, flankert av programleder Ghopi Prabaharan, hadde en vanskelig jobb med å få overbevist lottovinneren om at hun faktisk ringte fra Norsk Tipping. Foto: FABELAKTIV/NRK.

Får flere detaljer

Hun forteller at hun gav ham alle detaljer om hvor og når han kjøpte kupongen, men at han fremdeles ikke helt tør tro det er sant.

– Han ble veldig stille og det kan jeg jo forstå. Han er skeptisk, så jeg skal sende ham mer informasjon slik at han tror på oss, forteller Norsk Tippings redaktørvakt.

Også i helga ble det storgevinst til en norsk Lotto-spiller da en spiller i Trøndelag kunne innkassere 43 millioner kroner. 11. desember var Viking Lotto-potten enda større, da ble en Asker-mann nesten 116 millioner kroner rikere.