TILBAKE: John Arne Riise har spilt seg inn igjen på Fulham-laget etter å vært ute i kulden under Martin Jol. FOTO: PA Photos
TILBAKE: John Arne Riise har spilt seg inn igjen på Fulham-laget etter å vært ute i kulden under Martin Jol. FOTO: PA Photos

Riise: – Det kom noen tårer da jeg skjønte jeg var tilbake

John Arne Riise forteller om dagen hvor det ble klart at han var tilbake på Fulham-laget etter fem uker på sidelinjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/London (TV 2): Etter 3-4-tapet borte mot Leicester i en ligacupkamp i slutten av oktober, ble John Arne Riise skjøvet ut av Fulham-laget.

Martin Jol plasserte nordmannen på tribunen, men kort tid senere var Jol borte og Rene Meulensteen inne som ny sjef. Etter fem uker på sidelinjen, og to dager før kampen mot Tottenham, fikk Riise beskjeden han ventet på: «du spiller fra start».

– Jeg følte jeg hadde prestert hele veien og fikk gode tilbakemeldinger. Da skjønner man ikke alltid hvorfor man ikke spiller, men jeg studerer ofte utøvere fra andre idretter som Northug, Bjørgen, Johaug og Svindal og ser hvordan de takler motgang. Alle sier det eneste som gjelder er å jobbe hardt. Til slutt får man betalt. Vi tjener bra uansett, men for meg er det nettopp det å spille fotball som betyr noe, sier Riise til TV 2.

Fikk mange råd
Han forteller at han snakket mye med samboer Louise Angelica Markussen, venner, familie og rådgiver Lars Gilleberg under perioden på tribunen.

– Jeg ga aldri opp. Selv om jeg er 33 år nå vet jeg at jeg har en del år igjen i utlandet. Men når man går så lenge uten å spille kamp tenker man jo på om det harde arbeidet hjelper. Det var det samme hva jeg gjorde på trening. Selv om jeg løp mest og var godt trent, visste jeg at da troppen ble tatt ut var jeg ikke med. Jeg klaget aldri og tenkte med en gang Rene kom inn at dette var en type jeg likte. Da Jol fikk sparken, skjønte jeg at jeg var inne. Og det kom noen tårer da jeg skjønte jeg var tilbake. Gleden jeg fikk i mitt hjerte da jeg fikk beskjeden... Jeg gikk hjem og kastet meg i armene på Louise og fikk ut et par tårer. Jeg var veldig lettet, forteller Riise.

TILBAKE: Riise feirer Fulhams 2-2-mål hjemme mot Manchester City sammen med Sascha Riether. FOTO: AP
TILBAKE: Riise feirer Fulhams 2-2-mål hjemme mot Manchester City sammen med Sascha Riether. FOTO: AP

I comebackkampen mot Tottenham fikk nordmannen stående applaus fra Fulham-fansen da han løp ut på banen for å varme opp. Riise klappet tilbake mot supporterne og sier støtten fra publikum betyr enormt mye.

– Opp gjennom min karriere har jeg skjønt at fansen er det viktigste. De vil se at man gir 110 prosent. Det har alltid vært mitt fokus.

Tror han blir i Fulham
Den tidligere landslagsspilleren har nå spilt de fire siste kampene som venstreback på et Fulham-lag som kjemper for fornyet kontrakt i Premier League. Riise tror nyansatte Rene Meulensteen er mannen som kan ordne det.

– Vi har vist publikum at vi skjønner alvoret, og at vi skal oppover på tabellen. Vi har fått tilbake fansen og spilte to fantastiske kamper mot Tottenham og Aston Villa, sier Riise.

Tidligere i høst virket han å være på vei vekk fra Craven Cottage. En overgang til LSK og broren Bjørn Helge Riise var aktuelt, men 33-åringen har bestemt seg for at det er for tidlig å flytte tilbake til gamlelandet.

– Jeg kan se en fremtid i Fulham. Ting forandrer seg raskt. Jeg blir overrasket om jeg drar herfra i januar.