Se bilder fra kongefamiliens julefeiring

Kongeparet og familien Behn på høymesse i Holmenkollen kapell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tradisjonen tro har kong Harald og dronning Sonja invitert til julefeiring på kongsseteren i Voksenkollen.

«Tømmerslottet» var en folkegave til kong Haakon og dronning Maud, og både kong Olav og kong Harald har videreført tradisjonen. I tradisjonen ligger også julegudstjenesten i Holmenkollen kapell første juledag.

Poserte for kameraene

I år er det Märtha og Ari som skal feire med kongeparet.

– Søstrene Behn poserte smilende for fotografene sammen med foreldrene og beateforeldrene. Minstemann Emma Tallulah viste stolt sin spesielle lue. Og en smilende pappa Ari, med vinterfrakken på armen i det milde juleværet, forteller TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, som er med i Holmenkollen.

Han forklarer at familien bytter på hvem som feirer jul sammen.

– Etter at både prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon giftet seg og fikk egne barn, har kongeparet gjort som andre foreldre og besteforeldre: De bytter på å tilbringe julaften med kronprinsfamilien og med familien Behn – enten på Kongsseteren eller hjemme hos dem. Bare en gang for noen år siden feiret hele storfamilien julaften sammen på Skaugum, forklarer han.

Feiret med tradisjoner

– I år har kongeparet invitert Martha Louise og hennes familie  til julefeiring på Kongsseteren, mens kronprinsfamilien feirer jul i vinterhytta i Uvdal.

Les alt om jula på kongsseteren på Kongebloggen!

I tillegg til kongeparet og familien Behn, kom norskfødte Kristine Bernadotte, født Rivelsrud, som er enke etter kong Haralds «Onkel Mulle», prins Carl Bernadotte. Også han feiret i alle år jul med den norske kongefamilien.

 

LANG TRADISJON: Her er kong Harald og dronning Sonja på Kongsseteren i desember 1993. Foto: Jon Eeg / NTB / SCANPIX
LANG TRADISJON: Her er kong Harald og dronning Sonja på Kongsseteren i desember 1993. Foto: Jon Eeg / NTB / SCANPIX
PLEIDE Å FEIRE SAMMEN:  Prins Carl Bernadotte sammen med  prinsesse Kristine  forlater julegudstjenesten 1. juledag i Holmenkollen kapell i 1999.  
Foto: Lise Åserud, SCANPIX.
PLEIDE Å FEIRE SAMMEN:  Prins Carl Bernadotte sammen med prinsesse Kristine forlater julegudstjenesten 1. juledag i Holmenkollen kapell i 1999. Foto: Lise Åserud, SCANPIX.