STYR UNNA FAST FOOD: Rådet kommer fra McDonald's sine egne kostholdsråd til ansatte. FOTO: AP PHOTO /NAM Y. HUH
STYR UNNA FAST FOOD: Rådet kommer fra McDonald's sine egne kostholdsråd til ansatte. FOTO: AP PHOTO /NAM Y. HUH

McDonald's kostholdtips: 
Ikke spis fast food

Anbefaler sine ansatte å droppe burgeren og heller spise salat og grønsaker. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens største fast food-kjede McDonald's, råder sine ansatte til å styre unna matrettene de selv selger til kundene sine. 

Kostholdstips til ansatte

Det kommer fram etter at den amerikanske TV-kanalen CNBC har fått tilgang til McRESOURCE LINE, en internside for McDonald's-ansatte. 

«Fast food er raskt, rimelig og et lett tilgjengelig alternativ til hjemmelagd mat. Selv om det er praktisk og økonomisk i en travel livsstil, er fast food vanligvis et høyt kaloriinnhold, fett, mettet fett, sukker og salt, og kan sette folk i fare for å bli overvektige» opplyser selskapet til sine ansatte. 

Om de ansatte allikevel velger å gå for fast food, har selskapet postet bilder av sunne og usunne alternativer. 

Det sunne valget er en salat eller en grov bagett med et glass vann, mens det usunne alternativet som er avbildet, er en cheeseburger med pommes frites og brus. 

De ansatte får også vite at, om man ønsker å spise sunt, så er det vanskelig om man velger å spise på fast food restauranter, fordi fast food har «nesten alltid» høyt kalori, fett, sukker- og saltinnhold. 

McDonald's er enig

Mandag denne uken gikk McDonald's ut og kommenterte helsetipsene på nettsidene sine. De mener deler av nettsiden har blitt tatt helt ut av kontekst.

– Nettsiden tilbyr nyttig informasjon fra en tredjepart om mange emner, deriblant helse og velvære. Den inkluderer informasjon fra eksperter om sunt kosthold og det å ta balanserte valg. McDonald's er enige i rådene, uttaler fast food-kjeden til CNBC.