STENGTE FJELLOVERGANGER: Uværet har ført til mange stengte veistrekninger og fjelloverganger første juledag. Foto: Statens vegvesen.
STENGTE FJELLOVERGANGER: Uværet har ført til mange stengte veistrekninger og fjelloverganger første juledag. Foto: Statens vegvesen.

Mange veier stengt på grunn av uvær

Selv om uværet avtok på kvelden julaften, er det første juledag fortsatt mange stengte veistrekninger og fjelloverganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i Nord-Norge været er verst og konsekvensene størst. E6 er stengt over Saltfjellet i Nordland fram til klokken 12 onsdag, mens i Finnmark er E6 inntil videre stengt ved Sennalandet på grunn av uværet.

Ved Bjørnfjell i Nordland er E10 stengt fram til kl. 12 andre juledag, mens E69 ved Skipsfjordshøgda bom i Skarsvåg er midlertidig stengt på grunn av uvær.

– Vi har ikke fått noen meldinger om spesielt glatte veier andre steder enn nord i Sør-Norge. Ellers er det veldig bart og vått, sier trafikkoperatør John Slinning i Statens vegvesen til TV 2.

Riksvei 7 Hardangervidda er stengt både i Buskerud og i Hordaland på grunn av dårlig vær, mens riksvei 13 over Vikafjellet er stengt både i Hordaland og Sogn og Fjordane, melder Statens vegvesen.

Både E6 over Dovrefjell og E16 over Filefjell er foreløpig åpne, men veivesenet advarer mot isdekke og glatte veier.

– Det er ikke en umiddelbar fare stening av andre veier, men så ustabilt som været er kan det skje fort, avslutter Slinning. (TV 2 / NTB)