12.000 mistet strømmen julaften

For de fleste var avbruddet kortvarig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (NTB): Rundt 12.000 strømkunder var uten strøm én gang i løpet av julaften. For de fleste var avbruddet kortvarig, og bare noen få hundre var fortsatt uten strøm klokken 20.

– Det er snakk om rundt 600 kunder, og vi regner med at de kommer til å få strømmen tilbake igjen ganske snart, sier kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB julaften. Han sier de fleste som mistet strømmen fikk den tilbake i løpet av en time

Strømbruddene fordeler seg over hele Sør-Norge, men totalt var det færre som mistet strømmen enn det NVE hadde fryktet.

– Ut fra værvarselet hadde vi ventet mer, men det viser også at nettselskapene har gjort en veldig god jobb. De har både hatt en forebyggende innsats med rydding langs traseene, og de har kalt inn folk nok til å ha en god beredskap på julaften, sier Hillestad.

I tillegg til en rekke strømbrudd, var det også noen som mistet summetonen. I den lille bygda Vormedalen i Hjelmeland kommune slo lynet ut telefonnettet. Dermed måtte beboerne klare seg uten både fasttelefon og mobiltelefon julaften. Nødnumrene 110, 112 eller 113 er derfor umulig å nå.

– Det er et nokså begrenset antall husstander som er rammet, og de fleste bøndene har en såkalt sikringsradio som de kan benytte seg av, sier operasjonsleder Geir Gjesdahl i Rogaland politidistrikt til NTB. Folk er derfor bedt om å oppsøke nærmeste bonde dersom de trenger kontakt med nødetatene. (©NTB)