INGEN FEST: Simon Mignolet, som her jubler for Liverpool-seier tidligere i sesongen, klarer seg fint ut fest i julen. FOTO: PA Photos
INGEN FEST: Simon Mignolet, som her jubler for Liverpool-seier tidligere i sesongen, klarer seg fint ut fest i julen. FOTO: PA Photos

Liverpool-spillerne dropper julefesten: – Vi kan feire i mai

Keeper Simon Mignolet mener det tradisjonelle julebordet blir umulig å gjennomføre med Premier Leagues tette juleprogram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tradisjonsrike julefestene i engelske fotballklubber er både berømte, beryktet og mest kjent for utallige skandaler opp gjennom årene.

Den verste galskapen skal ha avtatt noe de siste årene, men også denne høytiden har en rekke Premier League-lag blitt observert i lystig lag. Blant annet Arsenal-leiren som noe overraskende fikk besøk av Ashley Cole kun dager før de to dagene lagene møttes til storkamp på Emirates.

I Liverpool-leiren har man derimot funnet ut at en skikkelig runde på byen rett før det hektiske juleprogrammet passer dårlig og faktisk avlyst hele kalaset selv om det trolig kan friste å feire at man leder tabellen samme dag som pakkene skal åpnes.

Keeper Simon Mignolet forteller at serielederen nå i stedet skal konsenterere seg om å stille best mulig forberedt med fire kamper på ti dager i julen.

– Det blir ingen julefest på spillerne i år, sier belgieren til lokalavisen Liverpool Echo.

Enstemmig spillergruppe
Ifølge Mignolet var det en samlet spillergruppe som ble enige om å droppe festen nå som laget leder serien og går inn en periode som tradisjonelt sett har avgjort mye i Premier League.

Liverpool møter Manchester City andre juledag, Chelsea tre dager senere og Hull første nyttårsdag før Oldham venter i FA-cupen 5. januar.

TAR DET ROLIG: Luis Suarez har all grunn til å feire, men får ikke oppleve noen julefest med Liverpool. FOTO: AP
TAR DET ROLIG: Luis Suarez har all grunn til å feire, men får ikke oppleve noen julefest med Liverpool. FOTO: AP

– Hvis det blir noe å feire, gjør vi det når tiden er inne. Vi kan feire i mai, sier keeperen om den utsatte festen og tenker på serieavslutningen der Liverpool håper å henge med hele veien inn.

– Vi ble enige om at det er for tett program for tiden. Vi fokuserer på kampene som kommer. Ting går bra og vi må fortsette på denne måten. Det handler om å være forberedt til neste oppgave, sier Mignolet.

Feirer med svigermor
Ifølge Liverpool Echo fikk Liverpool-spillerne fri 1. juledag for ett år siden og tapte 3-1 for Stoke 24 timer senere. Troppen må denne gang derfor møte på Melwood for å trene dagen før møtet med Manchester City.

– At det er 1. juledag betyr ikke noe for oss. Det er dagen før en stor kamp så vi må trene. Alle er profesjonelle nok til å håndtere det, sier Mignolet som har foreldre og svigerforeldre på besøk i Liverpool i julen.

– Den eneste forskjellen på belgisk og engelsk jul er at de fleste i Belgia feirer på julaften og ikke 1. juledag. Men vi spiser kalkun!