FØR KAMP: Arsene Wenger (t.h.) og José Mourinho smilte bredt før kampen, men etterpå var ikke sistnevnte like fornøyd.
FØR KAMP: Arsene Wenger (t.h.) og José Mourinho smilte bredt før kampen, men etterpå var ikke sistnevnte like fornøyd.

Mourinho anklager Arsenal for sutring

– De liker å sutre, sier Mourinho om London-rivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-manager José Mourinho anklaget Arsenal for sutring etter mandagens målløse storkamp i engelsk fotball.

Chelsea spilte knallhardt, og Arsenal-manager Arsène Wenger freste på sidelinjen da den ene etter den andre av hans spillere vridde seg på gresset i smerte etter voldsomme taklinger. Arsenal følte seg snytt for straffe og mente også at John Obi Mikel burde vært utvist.

– De liker å sutre, det er tradisjon, sa Mourinho, som ikke er enig med dem som mener at Mikel burde hatt rødt kort da han gikk til mot leggen til Mikel Arteta.

– Det var en hard og aggressiv takling, men den var fair. Fotball er en sport for menn, eller for kvinner med fantastisk innstilling, sa Mourinho, som også la ut på en utredning om innstillingen til engelske spillere kontra utlendinger.

– Engelskmenn, for eksempel Frank Lampard, driver ikke med slikt (sutring). Spillere fra andre land, særlig noen land, har det i blodet. Jeg foretrekker engelsk blod i fotballen, og deres innstilling er «kom igjen, jeg er klar», sa han.

– Fotball er en kontaktsport. I engelsk fotball spilles det om vinteren med vann på banen, og det blir fantastisk fart i sklitaklingene. Vær stolte og spill med stolthet! (©NTB)