STORM: Hafslund fryktet strømbrudd på julaften. Nå er det en realitet.
STORM: Hafslund fryktet strømbrudd på julaften. Nå er det en realitet.

Flere tusen husstander uten julestrøm

Akershus er hardest rammet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meteorologisk institutt sendte ut OBS-varsel klokken 16.00:

Kraftige vindkast i Nordland, Troms og Vest-Finnmark. Tirsdag sørlig opp i liten storm i fjellet i Sør-Norge og kysten av Skagerrak og Ytre Oslofjord.

Les alt om juleværet her!

Flere tusen uten strøm

Klokken 14.00 var 1445 husstander uten strøm i Romerike og i Vestby. Før dette var tallet over 2000 i området.

– Vi har et godt beredskap som jobber på spreng for at ingen skal være berørt for lenge. I Akershus er det spredte feil som har ført til strømbrudd, men alt skyldes været, sier informassjonssjef i Hafslund, Morten Schau, til TV 2 klokken 14.00.

Nord-Trøndelag strømløs i morgentimene

I løpet av morgentimene i dag ble det meldt at 450 husstander var uten strøm. 400 av disse husstandene ligger i Nord-Trøndelag. 

Informasjonssjef i Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk, Dagfinn Brendmo, meldte etter et par timer at alle trønderne er tilbake på strømnettet. 

– Vi har utbedret de to feilene som tidligere i dag førte til at noen av våre kunder var uten strøm. Nå skal imidlertid alle ha fått strømmen tilbake, sier Brendmo.

Feilene oppstod på grunn av veltede trær.

Uten strøm på Østlandet

Samtidig har uværet ført til problemer på Østlandet. Hafslund energi varslet i går at de fryktet strømbrudd i løpet av dagen i dag, og i formiddag ble den antakelsen riktig. 

– Vi har registrert 738 husstander uten strøm, forteller informassjonssjef i Hafslund, Morten Schau, like før klokken 12.30. 

Husstandene som først var strømløse lå like ved Jessheim. Strømbruddet skyldes feil i en trafokiosk i området. 

– Vi har personell på stedet for å utbedre feilen, men det kan fortsatt gå noe tid, sa Schau. 

Stor beredskap 

Hafslund varslet på lille julaften at de frykter strømbrudd i dag. Ifølge pressesjef Morten Schau er Østfoldsområdet mest utsatt utover dagen.

– Vi har 80 personer i beredskap som står klare til å rykke ut hvis situasjonen utvikler seg. I tillegg har vi økt bemanning på driftssentralen, sier Schau. 

Tidlig morgen 24. desember var over 1000 husstander uten strøm i Stavanger. En jordfeil på en transformatorstasjon var årsaken. 

Ved midnatt var over 2000 husstander strømløse i Aust-Agder, men elektrisiteten var tilbake etter et par timer.