FIKK JOBBEN: Tim Sherwood skal lede Tottenham ut denne sesongen. Her er han på sidelinjen i helgens bortekamp mot Southampton.
FIKK JOBBEN: Tim Sherwood skal lede Tottenham ut denne sesongen. Her er han på sidelinjen i helgens bortekamp mot Southampton.

Sherwood fikk Tottenham-jobben

Tim Sherwood ledet Tottenham til 3-2-seier over Southampton og blir klubbens nye manager på permanent basis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tim Sherwood blir mannen som skal lede Tottenham etter sparkingen av André Villas-Boas. Han har signert en kontrakt ut neste sesong.

Det melder London-klubben på sin hjemmeside mandag kveld.

En rekke mer profilerte navn har blitt knyttet til den ledige jobben på White Hart Lane, men Spurs-ledelsen valgte å satse på klubbens tidligere midtbanespiller som i helgen ledet laget til 3-2-seier borte mot Southampton.

Åpnet med tap
I onsdagens ligacupkamp mot West Ham ble det 1-2-nederlag med Sherwood som sjef på benken. 

– Vi følte vi måtte gjøre noe til klubbens beste. Vi har en strålende tropp og vi skylder dem en manager som kan få det beste ut av dem og sikre en spennende avslutning på sesongen. Vi er heldige som har en så talentfull manager som Tim Sherwood i klubben, sier styreformann Daniel Levy.

Sherwood har fått kontrakt ut neste sesong, og skal lede laget sammen med Chris Ramsey, Les Ferdinand og Steffen Freund

– Vi mener Tim har kunnskapen og evnene til å ta dette laget fremover, sier Levy.

Kritisk Thorstvedt
44 år gamle Sherwood har fått ros i Spurts-miljøet for å ha gitt Emmanuel Adebayor en ny sjanse på laget. Spissen var helt ute i kulden under Villas-Boas, men har scoret to mål på to kamper den siste uken.

– Jeg håper det går bra med laget, men jeg syns dette er en veldig feil ansettelse. Han kunne fått jobben mens de leter videre. Jeg tror dette ender med nok en sparking, sier tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt.

– Det blir mye mål i kampene til Tottenham fremover. Det kommer til å svinge i begge ender av banen, mener TV 2s Morten Langli.