Samboerparet mistet alt:
Forbereder seg til jul etter eksplosjonen i Mosjøen

– Det var som et mareritt man ønsker å våkne fra, sier Ruth Tove Aune. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 17. desember, én uke før julaften, eksploderte en lastebil full av sprengstoff i Drevja på utsiden av Mosjøen. 

I smellet mistet samboerparet Steinar Jakobsen og Ruth Tove Aune alt de eide. Nå forbereder paret og tre andre familier i Drevja seg til midlertidige boliger. 

Huset knust

Da lastebilen gikk i luften, falt glødende lastebildeler ned på boligen. Heldigvis overlevde de 1500 grisene de hadde på gården. Samboerparets hund og katt mistet livet. 

Nå mangler paret det aller meste som hører hjemme i et hus, men de ser fremover, og ønsker allikevel å feire jul. 

Samboeren Ruth sier at alt av eiendeler nå er borte. De har skaffet seg noen stoler og håper å skaffe seg noe nytt bestikk før jula setter inn for alvor. 

– Det er nå som alle eiendelene er borte. Nå ser vi jo mer hvor viktig det er å ha familien rundt seg. At man har noen man er glad i sammen med seg, sier hun til TV 2. 

Selv om de nå mangler det aller meste og bor i en midlertidig bolig, står samboerparet klare til å ta i mot julegjester. 

– Vi har en nær familie som kommer. Jul blir det, sier Steinar. 

Vil bygge opp livsverket

Huset de levde i ble jevnet med jorden. Deler grisebingen ble ødelagt, men dyrene overlevde. Allerede nå ønsker samboerparet og komme i gang med gårdsdriften igjen. 

– Vi har bygd det opp i fra null til det det er i dag. Det er klart at det skaper røtter, sier grisebonden til TV 2. 

Han takker for støtten fra lokalsamfunnet. I det sperringene i området ble løftet, og man igjen kunne komme seg inn bak sikkerhetssonen, satt naboene i gang med å redde fjøset. Andre passet på dyrene. 

– Å få reddet situasjonen så raskt og effektivt, trodde jeg nesten ikke gikk an. Det er vanskelig å sette ord på det, sier Steinar til TV 2.