Målløst i London-derbyet: – En kamp vi ikke ville tape

Liverpool feirer jul på toppen av tabellen etter at Arsenal og Chelsea spilte 0-0 mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Chelsea 0-0

Chelsea så ut til å komme til Emirates for å sikre seg ett poeng, og klarte nettopp det etter å ha tettet igjen bakover. Gjestene kom også nærmest seieren da Frank Lampard traff tverrliggeren før pause.

– Vi kom hit med mål om å unngå tap. Vi ønsket så klart å vinne, men de siste ti minuttene gikk vi for uavgjort. Dette er ikke noe dårlig poeng for oss, sier Chelsea-veteran John Terry.

Han delte bestemannprisen fra det målløse oppgjøret med stopperkollega Gary Cahill.

– Vi ønsket ikke å tape. Målet var å vinne, men det var deilig å holde nullen. Ett poeng holder oss der oppe. Nå vi er bra med to poeng bak, sier Cahill.

Liverpool på topp
Og det har han helt rett i. Uavgjort i London-derbyet betyr at Liverpool-spillerne kan feire julaften som serieledere på bedre målforskjell enn Arsenal. Manchester City følger ett poeng bak foran Chelsea og Everton som har to poeng opp til toppen.

– Vi er blant fire-fem lag som ser bra ut. Det er veldig åpnet, og sikkert spennende for de nøytrale. Ingen har klart å dra fra slik det ofte har vært før, sier Terry.

Chelsea-poenget betyr også at José Mourinho fortsatt står uten tap mot Arsene Wenger. Portugiseren har nå pene ti kamper på rad uten nederlag i tungvektsduellen.

– Det var en taktisk kamp Arsenal ville vinne, men ikke tape. Chelsea ville vinne, men ikke tape. Vi hadde den største sjansen i kampen og god kontroll defensivt. Det er forskjell på å være fem og to poeng bak lederen, sier Mourinho.

Han sier etter kampen at han på sikt ønsker å skape et attraktivt og underholdende Chelsea, men at han noen ganger må ta ett skritt tilbake for å spille på resultat.

– Vi er med. Forrige sesong på dette tidspunktet var Chelsea elleve poeng bak teten. Det er lag i ligaen som uten å spille veldig bra hver gang har spillere som gir de resultater og scorer mål hver helg. Vi må jobbe dobbelt så hardt for å vinne og score mål, sier Mourinho til TV 2.

– Chelsea kom hit for å forsvare seg og kontre. Vi burde avgjort etter pause, men tok ikke sjansene vi fikk. Vi burde vunnet, sier kollega Wenger.

Snytt for straffe?
Det skjedde minimalt foran de to målene før målfarlige Frank Lampard tok ansvar 13 minutter før pause. Veteranen fikk ballen fra Eden Hazard inne i feltet og feide ballen i tverrliggeren på hel volley.

Fire minutter senere ropte Arsenal på straffe da Willian så ut til å hekte Theo Walcott i feltet, men en godt plassert dommer vinket spillet videre.

– 100 prosent straffe. Ingen tvil, mener Wenger.

Det var langt mellom sjansene også etter pause, men desto hetere ute på midten der blant annet Ramires og John Obi Mikel var involvert i tøffe dueller der hjemmefansen ropte på røde kort. Dommeren nøyde seg med et gult til Ramires.

Elleve minutter før slutt fikk Arsenal sin største sjanse i kampen. Olivier Giroud ble spilt fri i feltet, men fra noe skrått hold skled ballen av foten på franskmannen og kula suste utenfor.

– Teknisk svakt. Den skal han få på mål, er dommen fra TV 2s Morten Langli.

Fem minutter før slutt kastet Mesut Özil seg frem på et lavt innlegg, men kombinasjoen Gary Cahill og Petr Cech fikk presset ballen over mål.

– Chelsea går fornøyde i garderoben. De skapte fleste sjanser, fikk ett poeng og gjorde Arsenal frustrerte. En god dag for Chelsea, sier Erik Thorstvedt i TV 2s fotballstudio.