NY DUELL? Viswanathan Anand (t.h.) åpner for å møte Magnus Carlsen på ny. FOTO: AP
NY DUELL? Viswanathan Anand (t.h.) åpner for å møte Magnus Carlsen på ny. FOTO: AP

Anand åpner for ny Carlsen-duell

Den norske verdensmesteren kan få møte Viswanathan Anand i en ny tittelkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om Viswanathan Anand tapte klart for Magnus Carlsen i sjakk-VM, er inderen fortsatt motivert. Han utelukker ikke en ny tittelkamp mot sin overmann.

Anand mistet VM-tittelen etter at Carlsen vant suverent 6,5-3,5 i november. 44-åringen gjorde overraskende flere store feil underveis. Nå som han har fått ut den verste skuffelsen, ser Anand fram til en ny sesong.

– Sulten og motivasjonen er der, men tiden får vise om jeg fortsatt kan lykkes. Jeg er en optimist og skal prøve. Det skal bli godt å si adjø til 2013. Det er noen ting ved spillet mitt som må rettes opp, men jeg håper på en positiv start i 2014, sier den femdoble verdensmesteren til det indiske nyhetsbyrået PTI.

Anand tror han kommer til å stille i kandidatturneringen i russiske Khanty Mansijsk i mars neste år. Vinneren der får møte Carlsen i sjakk-VM.

– Jeg har ikke tatt en endelig avgjørelse, men jeg antar at jeg vil spille. Jeg er ganske motivert til å prøve på nytt. Men først skal jeg ha litt hvile, sier Anand.

Han erkjenner at nederlaget for Carlsen var tøft å svelge. Inderen syntes det var vanskelig å «lese» nordmannen under VM-kampen. (©NTB)