PIZZASJOKK: Da Ann-Marit Bjørnson åpnet døra og ble møtt med Eldar Vågan og en sjekk på én million, ble hun mildt sagt overveldet. (Foto: Tor Lie)
PIZZASJOKK: Da Ann-Marit Bjørnson åpnet døra og ble møtt med Eldar Vågan og en sjekk på én million, ble hun mildt sagt overveldet. (Foto: Tor Lie)

Vant pizza-million

– Jeg har ikke vunnet noe siden jeg var tenåring, sier Ann-Marit Bjørnson (46). 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien Bjørnson fra Sarpsborg har to frysere i huset. Den ene inneholder alltid pizza som de fire sønnene og far i huset nyter. Allikevel var det mamma Ann-Marit Bjørnson (46) som vant én million kroner i Grandiosa-lotteri.

– Jeg ble helt overveldet og fikk tårer i øynene, forteller vinneren like etter overraskelsen. 

Artist Eldar Vågan ringte på døren til familien lille julaften, med en sjekk på én million kroner. 

– Å få lov til å overraske en så stor og fin familie er en av de mest minnerike jobbene jeg har hatt noen gang, sier Vågan som i flere år har vært med i Grandiosas julereklame.

Vinneren forteller at hun ble ordknapp da hun åpnet døren og så Vazelina Bilopphøggers-gitaristen på døren.

– Jeg ble helt målløs og forstod ingenting. Det var litt av en overraskelse, på alle måter!

Trekningen er del av pizzaprodusentens emballasje-kampanje. Over 500 000 nordmenn har deltatt i lotteriet.

Tilfeldigheter

Bjørnson forteller at det var tilfeldigheter som gjorde at hun endte opp som vinner av pizza-millionen.

– Mannen min og jeg skulle egentlig på hyttetur en helg i november, men så ble turen avlyst i siste liten og da hadde vi ikke ordnet med noe mat hjemme. Løsningen ble at vi kjøpte tre Grandiosaer, forteller hun og legger til:

– Vanligvis er det sønnene mine og mannen min som pleier å kjøpe pizza her i huset, men denne gangen var det meg. Jeg legger vel kanskje mer merke til detaljer enn resten av familien, så da jeg så lotteriet på esken tenkte jeg det ville være artig å delta. Jeg glemte hele greia ganske kjapt.

46-åringen er ingen gambler til vanlig, og deltar sjelden i lotterier. Hun tenkte derfor at vinnersjansene var små.

– Jeg har ikke vunnet noe siden jeg var tenåring og tippet på fotball med faren min én gang. Da vant jeg 3000 kroner, noe som var veldig mye på den tiden, men ingenting slår dette. Tidenes beste julegave, sier hun. 

– Hell i spill og kjærlighet

På spørsmål om hva pengene skal brukes på, kommer svaret fort. 

– Mannen min og jeg har sølvbryllup i året som kommer, så mulighetene til å feire skikkelig er jo blitt store nå. Jeg har tydeligvis hell i både spill og kjærlighet, sier Bjørnson og ler. 

Resten av den pizzaglade familien og andre bekjente kommer også til å merke at årets julegave ble ekstra generøs, røper 46-åringen.

GLEDELIG JUL: Storfamilien kommer neppe til å slutte å spise pizza etter denne opplevelsen, men julematen forblir som planlagt. (Foto: Tor Lie)
GLEDELIG JUL: Storfamilien kommer neppe til å slutte å spise pizza etter denne opplevelsen, men julematen forblir som planlagt. (Foto: Tor Lie)