John Obi Mikel savner Norge: – Vil flytte tilbake en dag

Chelsea-spilleren sier også at Steven Gerrard har roet seg ned de siste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

London/Bergen (TV 2): John Obi Mikel (26) har vært en sentral brikke i Chelsea-laget helt siden overgangen fra Lyn i 2006. Den ettertraktede midtbanespilleren skapte seg for alvor et stort navn i fotball-verden etter overgangen. Nå sier 26-åringen at han kunne tenke seg å flytte tilbake til Norge.

– Jeg elsker landet, jeg elsker det. Jeg håper virkelig at jeg kan dra tilbake en dag. At jeg kan dra tilbake og kanskje bo der i noen år. Jeg likte meg virkelig der. Det er en spesiell plass, fantastiske folk, sier Mikel til TV 2.

– Det er et fredfullt sted. Det er virkelig fint. Kanskje jeg blåser det ut av proporsjoner, men det er virkelig fint der.

Roser moden Mourinho
Overgangssaken rundt Mikel var det første Premier League-publikummet fikk høre om han.

Mikel signert for Manchester United, men endte til slutt opp hos Chelsea. Der fikk han sitt første møte med manager José Mourinho. Mikel er med det en av få Chelsea-spillere som har vært i klubben under begge periodene til den portugisiske manageren.

John Obi Mikel og Per Ciljan Skjelbred i aksjon i Tippeliga-kampen mellom Lyn og Rosenborg på Ullevaal Stadion  Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
John Obi Mikel og Per Ciljan Skjelbred i aksjon i Tippeliga-kampen mellom Lyn og Rosenborg på Ullevaal Stadion  Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .

– Jeg tror han er blitt mer moden, og roligere på måten han håndterer situasjoner, sier Mikel.

Mener Gerrard har roet seg
I sin tid i Premier League har Mikel fått opplevd mye og spilt mot mange store spillere. På spørsmål om hvem som har vært tøffest å møte på banen, svarer Mikel:

– Steven Gerrard pleide å være den spilleren som ga litt ekstra i duellene mot meg, men nå har han roet seg litt ned. Han går ikke like hardt til nå. For fire-fem år siden var han en av dem som gikk virkelig tøft til, sier Mikel.

Mikel og Chelsea går, i likehet med resten av Premier League, inn i en meget tøff og krevenede juletid. Kamper på rekke og rad er tradisjon på balløya, en tradisjon Mikel er stor fan av.

– Folk liker å se fotball i julen, så hva er bedre enn å kaste kamper på oss. Det er vår jobb å underholde folk i julen. Hvis en spiller i Premier League, så bør en være klar til å ofre juletiden, sier Mikel.

Se hele intervjuet med Mikel under: