Bøhn har uhelbredelig kreft: – Jeg fikk dødsdommen

Karl Erik Bøhn fikk den tragiske beskjeden hos legene lille julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det kjent at Karl Erik Bøhn hadde fått et nytt tilbakefall i kampen mot kreft. Han hadde da fått beskjed om at det igjen var funnet ondartede kreftceller i kroppen hans.

Bøhn fortalte da at han hadde time hos legen mandag lille julaften. Nå skriver VG at Bøhn har fått beskjed om at han har uhelbredelig kreft, og at han har informert familie og venner om den tragiske beskjeden.

– Jeg fikk dødsdommen av to av Norges beste hematologer. Det var ikke noe gøy, sier Bøhn til TV 2 mandag kveld.

– Jeg har det greit, jeg, det har jeg hatt hele tiden. Jeg har hatt Norges beste lag i ryggen i norsk helsevesen. Jeg har det bra, men folk rundt meg har det vanskelig.

Hadde med kompisen
Håndballtreneren sier han var forberedt på å få den tunge beskjeden da han møtte opp på Rikshospitalet sammen med kompisen Andreas Smeby mandag.

– Jeg har kjent at kroppen har gått nedover de siste dagene, men livet var på vei på plass så jeg hadde håpet. Jeg ble erklært kreftfri 27. november og fikk kontrabeskjed nå. Om det er dager, uker eller måneder igjen vet jeg ikke, men det blir med denne julen her, sier en preget Bøhn.

Han orket ikke å ta imot presse hjemme mandag. I stedet gjennomførte hans gode venn Andreas Smeby intervjuet på vegne av TV 2.

– Jeg skal holde humøret oppe så lenge jeg kan stå på bena og ta vare på de nærmeste. Det er det eneste jeg får gjort. Så får livet bli som det blir, sier Bøhn.

Takker for støtten
– Hvordan har støtten fra legene og omgivelsene vært?

– Helt enorm. Støtten fra det norske helsevesenet har vært helt fantastisk. Jeg har hatt den beste støtten fra venner, familie og alt som kan tenkes. Jeg har vært veldig, veldig heldig. Dessverre ble det stang ut, men det var jeg forberedt på. Den må jeg bare ta. Det er sånn livet er. Livets gang. Det eneste som er sikkert i livet er at vi skal dø, men jeg hadde håpet å få noen flere år med de nærmeste.

48-åringen har under verdensmesterskapet i Serbia vært God Morgen Norges håndballekspert. Samme dag som han fikk beskjed om at det igjen var funnet ondartede kreftceller i kroppen hans, var han på skjermen for å snakke om turneringen.

Bøhn ledet Ungarns håndballkvinner til bronsemedalje i EM i desember i fjor. To måneder senere fikk han diagnosen akutt myelogen leukemi, som er en form for blodkreft hvor umodne blodceller i beinmargen vokser og deler seg uhemmet. Dette fører til forstyrrelser i produksjonen av hvite blodceller. Det blir også for lite røde blodlegemer og blodplater.

Han har siden vært gjennom tøffe cellegiftkurer og lå tre uker i kunstig koma. Bøhn fikk i høst transplantert ryggmarg fra søsteren og ble erklært kreftfri før tilbakefallet kom før helgen.