TILBAKE I JOBB: Bernhard Kaminski er ferdig i Sparta og tar over Tønsberg.
TILBAKE I JOBB: Bernhard Kaminski er ferdig i Sparta og tar over Tønsberg.

Kaminski blir ny Tønsberg-trener

Den tidligere Sparta-treneren blir årets julegave til Tønsberg-supporterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt klokken 15 dagen lille julaften signerte Bernhard Kaminski papirene som betyr at han blir Tønsberg-trener ut sesongen.

Han fikk sparken i Sparta så sent som onsdag, men brukte ikke mange dager på å finne seg ny jobb i Norge.

– Bernhard er klar for oss ut sesongen og har signert en kontrakt med opsjon også på neste sesong. Vi har håp om at dette kan være en mann for på sikt, sier sportssjef Henning Persson til TV 2.

Flytter i julen
Tønsberg har slitt både på og utenfor sesongen, men håper Kaminski-ansettelsen nå skal sørge for ro i boksen. Laget har hatt flere vikartrenere de siste ukene, blant annet Anders Myrvold, etter at Sergej Pusjkov forsvant.

– Vi trenger en trener som kan opprettholde disiplinen i laget og sørge for kontinuitet i det vi driver med. Resverløsningene våre fungerte egentlig veldig bra med ok resultater, men dette er folk som har full jobb og lite tid. Det holder ikke i lengden, sier Persson.

Han forteller at Tønsberg har snakket med flere trenere og fått en rekke henvendelser fra aktuelle kandidater de siste ukene. Etter et to timer langt møte i Norges eldste by i helgen falt man med på Kaminski. Tyskeren skrev under lille julaften og flytter til Tønsberg andre juledag.

Håper på sluttspill
Laget ligger sist i Get-ligaen med kun ti poeng, men har fortsatt mål om å sikre seg en plass i sluttspillet.

– Det er 60 poeng igjen å spille om. Bernhard vil kikke oppover på tabellen, men hvis vi ikke lykkes med å kapre 8. plassen er målet å berge kontrakten via kvalifisering, sier sportssjef Persson.