Her sneier flyet badegjestene

Videoen som tar pusten fra deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Princess Juliana international airport i St. Maartin i Karabia er et yndet sted for planespottere fra hele verden. 

– St Martin er veldig spesiell. Det finnes ingen lignende flyplasser i hele verden, sier fotografen av videoen over, David Dynebrink, til TV 2.  

Busslaster med mennesker kjøres til Maho beach, og flyentusiaster reiser fra andre siden av jorden for å oppleve de storste flymaskinene dundre like over hodene deres.

Dynebrink fra Sverige er en av disse enusiastene. Han var på den karibiske øya tidligere denne måneden og tok opp en video som tar pusten fra de fleste.

Se hvorfor øverst i saken.

– Dette er et sted alle flyentusiaster må reise en eller annen gang i livet, sier Dynebrink til TV 2.

Han har selv vært på øya tre ganger og flere uker. Han jobber fulltid med å legge ut flyvideoer på Youtube, under navnet Pilotdynan.

– Det som er spesielt med denne flyplassen er at store fly kommer så lavt over stranden før den tar bakken på rullebanen.

I videoen over suser en Boeing 727-maskin over hodene på badegjestene til vill jubel. 

– Men den helt store attraksjonen er KLMs jumbojet som lander på rullebanen som strekker seg helt opp mot stranden, forteller Dynebrink.

Han sier det er et imponerende syn. 

– Første gang man kommer dit blir man veldig imponert. Det er god stemning på stranden, men noen er urolige for om det er farlig.

Det er skiltet flere steder med advarsler, men planespottere er velkomne der, sier Dynebrink.

Dynebrink selv har drevet med planespotting siden han var 15 år. Han jobber fulltid med å reise rundt i verden og legger ut videoer på Youtube. Med 25.000 visninger om dagen tjener han nok til å kunne leve av lidenskapen.