Her er den 23 år gamle drapsmannen tilbake på åstedet hvor han drepte 21 år gamle Anja Weløy Aarseth på Aksla i Ålesund. FOTO: PER CHRISTIAN DYRØ / TV 2 / PRIVAT
Her er den 23 år gamle drapsmannen tilbake på åstedet hvor han drepte 21 år gamle Anja Weløy Aarseth på Aksla i Ålesund. FOTO: PER CHRISTIAN DYRØ / TV 2 / PRIVAT

Aksla-siktet (23) har byttet navn

Ny varetektsfengsling for 23-åringen som har erkjent drapet på Anja Weløy Aarseth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 23 år gamle mannen som har tilstått drapet på Anja Weløy Aarseth skal ifølge en kjennelse fra Sunnmøre tingrett holdes i varetekt frem til 17. februar, melder Sunnmørsposten.

I kjennelsen fra lille julaften kommer det frem at 23-åringen har skiftet navn.

– Ja, han har skiftet navn, men årsaken til det ønsker jeg ikke å kommentere, sier mannens advokat Per Herman Thori-Aamot til avisen.

Sunnmøre tingrett mener at vilkårene fortsatt er til stede for varetektsfengsling, og avgjorde at mannen varetektsfengsles inntil noe annet bestemmes av retten eller påtalemyndigheten, men ikke ut over 17. februar.

De sakkyndige: – Tilregnelig

I slutten av november ble det kjent at den 23 år gamle romsdalingen ifølge de sakkyndige er strafferettslig tilregnelig. Det var psykiater Terje Tørrissen og hans psykiaterkollega Michael Setsaas som hadde fått oppdraget med å vurdere den drapssiktede.

11. februar 2014 starter rettssaken i Sunnmøre tingrett etter drapet på studenten Anja Weløy Aarseth, som ble funnet drept ved en sti i det populære turområdet.

23-åringen er tidligere straffedømt ved to anledninger for vold og drapstrusler. I januar i år ble han dømt til 21 dagers fengsel for å ha truet to politimenn