MÅ UTSETTE: Cecilia Brækhus' kamp mot Myriam Lamare går av stabelen 1. februar. Grunnen er at Brækhus har pådratt seg en øyeskade. Foto: Twitter.com/1LadyCecilia
MÅ UTSETTE: Cecilia Brækhus' kamp mot Myriam Lamare går av stabelen 1. februar. Grunnen er at Brækhus har pådratt seg en øyeskade. Foto: Twitter.com/1LadyCecilia

Brækhus må utsette tittelkamp

Skade gjør at boksestjernen må utsette kampen mot Myriam Lamare

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cecilia Brækhus' tittelkamp mot franske Myriam Lamare blir utsatt. De to bokserne skulle gått i ringen i Fredrikshavn 18. januar, men en øyeskade gjør at Brækhus må utsette kampen til 1. februar.

Brækhus skriver i en SMS til TV 2 at hun fikk en finger på øyet på sparring. Det førte til en rift på øyet, men Brækhus håper at skaden leger seg raskt. Hun sier videre at de neste dagene vil gå med til rolig trening.

– Verdens verste følelse
I en pressemelding sier promotør Nisse Saurland følgende: 

– Legene har beordret Cecilia til å stå over trening i ti dager, noe som gjør det umulig for henne å komme i form til 18. januar. På det øverste nivået er det et mareritt å miste to uker midt i forberedelsene. Mot en verdensklasse-motstander som Lamar, må Cecilia være 100 prosent. Ikke 90, 80, eller 70, sier promotør Nisse Sauerland.

Brækhus skal forsvare WBA- WBC- og WBO-titlene sine på spill mot Lamare, som står med 22 seiere på 25 kamper som proffbokser. Den norske tittelforsvareren sier at hun er lei seg for å måtte utsette kampen, men at hun ikke kan gjøre noe med det. 

– Tro meg, det er verdens verste følelse. Du føler at du skuffer fansen. Jeg var veldig skuffet til å begynne med, men jeg er lettet over at kampen kun blir utsatt i to uker og at laget mitt klarte å sette en ny dato så raskt, sier Brækhus. 

Bergenseren regner med å måtte slite for seieren mot Lamare.

– Lamare er en veldig tøff motstander. Jeg kunne ikke bokset mot henne uten skikkelige forberedelser, sier Brækhus.

Brækhus regnes som verdens beste:

Byttet trener
Inn mot kampen har Brækhus foretatt endringer i teamet rundt seg selv. TV 2 kunne søndag fortelle at trenerlegenden Ulli Wegner blir byttet ut med Otto Ramin. 

– Det er ingen dramatikk i dette. Vi har hatt en prosess en stund nå. Det går på at jeg trenger bedre oppfølging og en trener som kan være der for meg døgnet rundt, sier Cecilia Brækhus til TV 2.

Den 59 år gamle tyskeren tok blant annet OL-sølv og gull som amatørbokser i 1988 og 1992. Som trener han han gjort Kubrat Pulev til tungvektsmester.

– Jeg har trent med Otto en liten stund nå. Vi har god kjemi, sier Brækhus, som med trenerbyttet også har droppet økter i høydehus.

– Otto har noen andre metoder han bruker.