David fikk brev med juleønske fra kona to år etter hennes død

Ikke ett øye var tørt da det rørende brevet ble lest opp på radio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brenda Schmitz fra Des Moines i Iowa, USA var døende med kreft i 2011. Da hun skjønte at hun ikke ville overleve kreftkampen, skrev hun et avskjedsbrev til sin ektemann. 

Hun leverte det til en venn som fikk beskjed om å ikke poste det før ektemannen hadde funnet ny kjærlighet i livet. Mottaker var den lokale radiostasjonen STAR 105,5 KSTZ som hvert år velger ut juleønsker fra sine lyttere.

Etter to år, skjedde det. David møtte en ny kvinne han ble glad i. Dermed ble det spesielle brevet postet til radiokanalen, og det rørende brevet ble lest opp med David til stede i studio. 

«Når du mottar dette brevet, har jeg allerede tapt kampen mot kreften» Slik startet brevet, og ikke ett øye var tørt mens det ble lest opp.

Opplesingen ble filmet - se hele seansen øverst i saken.

Brenda og David hadde fire barn sammen. Hun fikk eggstokkreft, og i august 2011 ble det klart at hun ikke ville overleve. Hun ble bare 46 år gammel.

Brendas første ønske går til Davids nye kjæreste. «Jeg er glad i deg, uansett hvem du er» skriver Brenda. Hun ønsker mannens nye kvinne en dag, eller helg med pleie og massasje. «Hun fortjenter det. Hun er stemor til mine fire gutter, og gir lille Max en mors kjærlighet (...) Takk» skriver Brenda.

Til resten av familien ønsker hun en uforglemmelig ferie. Og til legene og sykepleierne som tok var på henne under sykdommen, ønsker hun dem en helaften med mat, drikke og moro.

Radiostasjonen ordner sposorer til å få ønskene i oppfyllelse. Familien får dra til Disney World, og gleder seg allerede til turen.