HYLLET LAGVENNINNEN: Amanda Andrade sitter med drakten til Jessica Quintino under premieutdelingen. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
HYLLET LAGVENNINNEN: Amanda Andrade sitter med drakten til Jessica Quintino under premieutdelingen. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Gulljentene hyllet skadet lagvenninne

Jessica Quintino ble skadet en uke før VM og gikk glipp av Brasils gullfest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beograd (TV 2):

Mange la merke til at de brasilianske jentene dro opp draktene sine etter at gullet var et faktum. Samtlige spillere hadde tapet tallet 10 på magen.

Allerede under oppvarmingen var det en del som lurte på hvorfor Karoline Souza varmet opp med en drakt med nummer 10 og Quintino på ryggen.

Og da kampen var over gikk drakten på rundgang mellom jentene mens de løp rundt og jublet.

- Det var en hyllest til Jessica Quintino. Hun var med oss i hele oppkjøringen og skulle være med i VM, men så skadet hun kneet mot Polen en uke før VM startet. Så vi følte vi måtte gjøre noe for henne, forklarer målvakt Barbara Arenhart.

Tapet av Quintino svekket faktisk Brasil ganske mye i VM.

Høyrevingen ville gitt trener Morten Soubak flere strenger å spille på.

For uten Quintino i troppen var han nødt til å bruke toppscorer Alexandra do Nascimento utelukkende på kanten. Med Quintino på plass, kunne hun også fått vist at hun er en høyreback i verdensklasse. Nå måtte hun i stedet stå hele veien på høyrevingen.

Men selv om Quintino bare var med i hjertene, så motiverte hun lagvenninnene til å hente hjem et historisk VM-gull.