SKUFFET: Per Sandberg (i midten) kom ikke høyere enn på 6. plass på listen over landets mest irriterende politiker. Foto: NTB Scanpix/privat (montasje)
SKUFFET: Per Sandberg (i midten) kom ikke høyere enn på 6. plass på listen over landets mest irriterende politiker. Foto: NTB Scanpix/privat (montasje)

Frustrert Sandberg ikke mest irriterende i år heller

– Jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre for å innta pallplass i denne konkurransen, sier Per Sandberg (Frp). Se listen over Norges mest irriterende politikere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alt lå til rette for at Fremskrittspartiets omstridte Per Sandberg kunne gå helt til topps i kåringen av Norges mest irriterende politiker i år.

Men bare 3,3 prosent av de nesten 2000 spurte mente at Per Sandberg var den mest irriterende politikeren.

Frustrert

Etter et år med mye støy, blant annet rundt selvbiografien hvor Sandberg gikk rett i strupen på flere partifeller i Troms Frp, er nestlederen skuffet over resultatet.

– Jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre for å innta pallplass i denne konkurransen. Jeg mener jeg gjør og har gjort en betydelig innsats for å irritere mest mulig, også dette året, skriver en ferierende Sandberg i en sms til TV 2.

– Uforståelig

I kåringen som TV 2 utfører i samarbeid med TNS Gallup, kommer Frp-nestor Carl I. Hagen på en overraskende bronseplass.

– At Carl nok en gang slår meg er rett og slett uforståelig. Carl med stor innsats på dansegulvet og jeg med bok, dette skurrer, mener Sandberg.

PÅ FERIE: En skuffet Sandberg ved bassengkanten. FOTO: Privat
PÅ FERIE: En skuffet Sandberg ved bassengkanten. FOTO: Privat

Forundret Hagen

Også Carl I. Hagen er overrasket over at han har passert Per Sandberg.

– Ja, jeg er bare forundret - veldig forundret - over at Per ikke var høyere opp på den listen, kommenterer Hagen.

Hagen og Sandberg får selskap av Siv Jensen og Sylvi Listhaug på topp 10-listen. Med sine fire topplasseringer sørger de for at Frp er det klart største partiet i kåringen.

I samarbeid med TNS Gallup har TV 2 igjen kåret Norges mest irriterende politikere. Nesten 2000 spurte har sagt sin mening.

Artikkelen fortsetter under reportasjen.

Her er listen:

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

1. Siv Jensen (Frp), 29,5 prosent

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

For tredje året på rad vinner Siv Jensen kåringen. Hun er milevis foran de andre konkurrentene. Bakgrunnstallene viser at det er de unge som er mest irritert på vår nye finansminister. Mens 38,7 prosent under 30 år svarer Jensen, er det bare 21,9 prosent av de over 60 år som irriterer seg mest over Siv Jensen

2. Jens Stoltenberg (Ap), 9,0 prosent

Også vår nylig avgåtte statsminister holder plasseringen fra i fjor. Men han er den av politikerne som kan glede seg over størst tilbakegang, for i fjor svarte nemlig 12,6 prosent at han var den mest irriterende politikeren

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– At noe færre mennesker synes at jeg er irriterende i år enn i fjor, det synes jeg er helt i orden, altså det er jeg glad for, sier Stoltenberg.

3. Carl I. Hagen (Frp), 7,2 prosent

I likhet med utrykket «gammel kjærlighet ruster aldri», så virker det som om gammel irritasjon heller aldri ruster. Selv om han offisielt er ute av toppolitikken går årets bronse til Fremskrittspartiets gamle formann.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Det er et mysterium for meg. For jeg er jo avdanket politiker som Eli sier, kommenterer Hagen.

4. Audun Lysbakken (6,4 prosent)

Med en irritasjonsoppslutning som overgår valgresultatet ser SV-lederen positivt på mulighetene for også å øke oppslutningen om partiet ved hjelp av mer irritasjon.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg har tenkt at vi skal vokse som parti, men du skal ikke se bort fra at det betyr litt flere som irriterer seg også, mitt mål er at SV skal være et tøft og tydelig parti. Det betyr at noen elsker oss og noen hater oss, forteller Lysbakken

5. Kristin Halvorsen (SV), 3,8 prosent

Selv om hun for lengst har gått av som partileder for SV og i høst også sa takk for seg i toppolitikken da de rødgrønne tapte regjeringsmakten holder Halvorsen seg i toppsjiktet, selv om hun synker på listen. I 2011 fikk hun bronse, mens hun i fjor fikk 4. plass.

6. Per Sandberg (Frp), 3,3 prosent

Sin kontroversielle selvbiografi og alltid synlige profil til tross, Frps Per Sandberg er fortsatt et stykke unna pallen.

Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

– Jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre for å innta pallplass i denne konkurransen. Jeg mener jeg gjør og har gjort en betydelig innsats for å irritere mest mulig, også dette året. At Carl nok en gang slår meg er rett og slett uforståelig, skriver Sandberg i en sms til TV 2 på ferie i utlandet.

7. Liv Signe Navarsete (Sp), 2,8 prosent

Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix
Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix

Senterpartiets leder har sannsynligvis irritert folk innad i partiet, i hvert fall om man skal legge partiets evalueringsrapport etter valgnederlaget til grunn som konkluderte med at mistillit mellom personene i ledelsen hadde ødelagt i valgkampen. Men utad irriterer hun ikke mer enn til en syvende plass.

8. Erna Solberg (H), 2,0 prosent

Som statsminister har hun et stort irritasjonspotensiale, men Erna Solberg er bare den mest irriterende politikeren blant 2 prosent av de spurte, noe hun selv er fornøyd med.

Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

– Jeg synes det er fint jeg, det kan jo være at folk har sanse for min måte å være politiker på, og til tross for at jeg vil tro at det alltid er noen som synes at bergensere er litt irriterende

9. Martin Kolberg (Ap), 1,8 prosent

I selskap med nåværende og tidligere partiledere og statsråder er Martin Kolberg eneste «menige» stortingsrepresentant. Selv ser han positivt på topplasseringen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Jeg håper at det er fordi jeg er tydelig og at det selvfølgelig irriterer noen da, men det er helt nødvendig i politikken for å komme frem med synspunktene sine. Og derfor ser jeg på dette som et pluss jeg, sier Kolberg.

10. Sylvi Listhaug (Frp), 1,7 prosent

Den nye landbruksministeren var i hardt vær fra første dag som statsråd, med mye fokus på hemmelige kundelister fra tiden i pr-byrået First House og tidligere synspunkter om at norsk landbruk var et kommunistisk system.

– Jeg tror nok det er det at det har vært veldig mye fokus de to første månedene på meg, så det kan nok ha bidratt i så henseende, kommenterer Listhaug.