I GOD FORM: Anders Bardal levere jevnt god hopping og er i form før Hoppuken. Søndag kom 31-åringen på femteplass i Engelberg. (AP Photo/Michael Probst)
I GOD FORM: Anders Bardal levere jevnt god hopping og er i form før Hoppuken. Søndag kom 31-åringen på femteplass i Engelberg. (AP Photo/Michael Probst)

Bardal på femteplass

Klarte ikke følge opp gårsdagens pallplass i Engelberg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske landslagssjefen i hopp tok på seg skylden for at Anders Bardal ikke vant lørdagens renn i sveitsiske Engelberg. I dag skulle 31-åringen prøve å ta sin sjette verdenscupseier. Men slik gikk det ikke. 

Vant gjorde nemlig polske Kamil Stoch. Andreas Wellinger fra Tyskland ble nummer to, mens gårsdagens vinner, polakken Jan Ziobro, tok tredjeplassen. 

Bardal hadde et greit utgangspunkt før finaleomgangen. I første hopp strakk han seg til 132 meter, en meter bak mannen med omgangens lengste hopp, Gregor Schlirenzauer. 

I andre omgang landet Steinkjer-hopperen tre meter høyere i bakken, noe som til slutt holdt til en femteplass. 

- Sistehoppet var det dårligste hoppet jeg har gjort her, dessverre. Jeg følte at jeg ikke fikk så mye energi i hoppet. Det har blitt to gode plasseringer her nede, uten at hoppene har vært av det beste slaget. Men jeg drar til Hoppuka med selvtillit, forsikrer Bardal til TV 2. 

Anders Fannemel lå på 14. plass etter første omgang. I andre omgang slo han til med et av omgangens lengste hopp på 130 meter. Han gjorde dermed et byks oppover resultatlisten og endte på en sjuendeplass. 

- Resultatmeassig er jeg veldig fornøyd. Jeg håper jeg kan ta med meg dette videre til Hoppuka, for jeg tror jeg har ennå mer å gå på. Det kan bli skikkelig bra. Denne helgen er jeg strålende fornøyd med. Rett og slett, sier han. 

Også Alexander Stöckl var fornøyd med det Bardal og Fannemel presterte. 

- Jeg er fornøyd med Bardal. Han er solid, men ikke helt på toppen i dag. Han virker litt spent, sier han. 

- Fannemel var også fantastisk. Han imponerte. Det er den beste helgen vi har hatt i verdenscupen så langt. Det lover godt for de viktige rennene som kommer, mener landslagssjefen. 

Ole Marius Ingvaldsen kom på 28. plass, mens Tom Hilde havnet sist av de som fikk hoppe to ganger og havnet dermed på 30. plass. 

- Det ble litt for mye vilje og kraft for min del. Jeg skulle selvfølgelig ønske jeg hoppet lenger, men akkurat nå er det her jeg er. Det må jobbes med. Men de beste hopper ikke så fryktelig mye lenger enn meg, med unntak av sistehoppet. Det er veldig jevnt. 

- Hva tenker du om Hoppuka? 

- En dårlig generalprøve pleier å gjøre susen det, gjør det ikke, flirer han.