Christine Hals (31) har bidratt med både sang og sangtekst i Disneys nye film "Frozen". Hun har stemmen til snødronningens lokkerop. Foto: Privat og Disney
Christine Hals (31) har bidratt med både sang og sangtekst i Disneys nye film "Frozen". Hun har stemmen til snødronningens lokkerop. Foto: Privat og Disney

Norske Christine fikk synge i Disney-film

Lagde en norrøn sang til den norskinspirerte filmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Disney var på jakt etter norske talenter til sin norskinspirerte animasjonsfilm «Frozen», kunne de knapt ha funnet noen bedre enn Christine Hals (32). 

For Christine vokste opp i landlige omgivelser i Norge, og da hun var barn pleide hun å synge for geitene på farens gård i Troms. Slik startet en karriere innen sang og musikkproduksjon. Lokkeropene og Christines kjærlighet for norsk vinter, var midt i blinken for Disney.

Inspirert av norsk vinterlandskap

Årets store julefilm handler om et kongedømme som er forhekset til evig vinter, og filmen er inspirert av norsk vinterlandskap. Mange vil nok kjenne igjen snøkledd skog og hei, og rollene i filmen har navn som «Elsa», «Kristoff», «Olaf» og «Hans». 

Muligheten åpnet seg for Christine da hun studerte filmmusikk på Scoring for Motion Pictures and Television School i Los Angeles.

– Disney lette etter norske musikere som kunne bidra til å lage filmmusikken. Heldigvis ble de tipset om meg av den orkesteransvarlige for musikerne jeg fikk mulighet til å jobbe med gjennom studiet, forteller Christine til TV 2.

– De kontaktet meg, og jeg prøvesang for dem. De ønsket å bruke syngingen min som snødronningens kallerop til snøen, forteller hun.

Skrev norrøn sangtekst

I tillegg skrev hun en sangtekst på norrønt som Disney ble begeistret for.

– Jeg har alltid vært interessert i norrønt og har tidligere brukt tekster fra Snorres «Edda» i musikken min, blant annet til et korstykke spilt inn i LA. Jeg har lest meg opp på hvordan uttalen er, og plutselig kom denne kunnskapen til nytte. Det var flere som skrev tekster, så jeg ble veldig glad når det var min de endte opp med å bruke. Sangen ble spilt inn med et stort kor, forteller hun.

Dette bildet fra filmen viser Anna, Olaf og Kristoff i vinternatur. AP Photo/Disney
Dette bildet fra filmen viser Anna, Olaf og Kristoff i vinternatur. AP Photo/Disney

Sangen brukes som bakgrunnsmusikk under kroningsseremonien til snødronningen.

Christine vokste opp på Tranby i Buskerud og Nordkjosbotn i Troms. I 2002 flyttet hun til Sverige for å bli sangerinne, men bestemte seg for å utdanne seg innen musikkproduksjon isteden. Etter at masteren var i boks, dro hun til Los Angeles for å studere videre og komme i kontakt med filmmusikk-miljøet ved en anerkjent skole. 

– Det var en drøm. Takket være flere store stipendier fra Sverige, fikk jeg mulighet til å begynne på skolen, som var veldig dyr. Jeg jobbet med mange kjente navn. Det var et enormt intenst og spennende år, forteller Christine.

Skal lage musikk til to langfilmer

Christine hadde ingen ringere enn James Newton Howard, en kjent komponist for blant annet Disney, som sin egen mentor.

Nå bor hun i Los Angeles og ser spent på framtidens prosjekter.

– Jeg skal lage musikk til to langfilmer neste år, og jeg har fått mange spennende tilbud, forteller Christine Hals.

Det var Østlendingen som først omtalte saken.