Coleman-suser og Barkleys frisparkmagi reddet Everton

Seier på Liberty Stadium takket være to strålende skudd fra distanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea-Everton 1-2
Everton dro til borteoppgjøret mot Swansea søndag med muligheten til å plassere seg kun to poeng bak ligaleder Liverpool, og takket være to superscoringer fra distanse klarte Roberto Martinez' gutter akkurat det.

Seamus Coleman sendte de blå i tet, før et selvmål fra Bryan Oviedo sørget for utligning like etterpå, og i sluttminuttene viste Ross Barkley sitt store talent og eminente frisparkfot da han utmerket vis skrudde inn 2-1-målet med et ypperlig frispark fra distanse.

– Hva er det som har skjedd med skuddteknikken til folk? Er det bare det at de har stått så lenge på treningsfeltet og øvd? De gjorde aldri slikt da jeg stod i mål. Gode frispark har vi alltid sett, men ikke så gode som nå, sa TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt etter kampslutt.

– Han er en diamant i engelsk fotball. Det frisparket viser bare hvilket potensiale han har, sa manager Martinez om sin unge juvel.

Dermed klatret Everton til 4.plass på tabellen, og har kun to poeng opp til tabelltopp forut for mandagens storkamp mellom Arsenal og Chelsea.

–  Er de en mulig ligavinner? Det er kanskje litt drøyt, men de ligger jo oppi der, sier Thorstvedt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.noTabell | Terminliste | Statistikk

Sjansefattig i 1. omgang
Den første halvdelen av kampen på Liberty Stadium var ikke den mest sjanserike i Premier League-sesongen.

Kevin Mirallas og Everton var friske, men litt for ofte valgte de feile løsninger da det gjaldt som mest. Spesielt ved en anledning halvveis i omgangen da Mirallas skjøt i stedet for å sentre til landsmannen Romelu Lukaku var det tydelig å se at ikke alt gikk på skinner i det offensive for Everton. Mirallas' skudd traff kun ryggen på Swansea-stopper Ashley Williams.

Stor Barkley-sjanse
Etter en snau time kom de blå dog til en enorm mulighet. Ross Barkley ble spilt flott fri, men i avslutningsøyeblikket skled unggutten og fikk aldri levert noen avslutning.

GLAD BACK: Seamus Coleman scoret sitt fjerde for sesongen, noe som er det delt meste han har hatt i en Premier League-sesong noensinne.
GLAD BACK: Seamus Coleman scoret sitt fjerde for sesongen, noe som er det delt meste han har hatt i en Premier League-sesong noensinne.
FØRSTE SIDEN SEPTEMBER: Ross Barkley scoret for første gang på ni kamper.Foto: Nick Potts, AP Photo
FØRSTE SIDEN SEPTEMBER: Ross Barkley scoret for første gang på ni kamper.Foto: Nick Potts, AP Photo

Noen minutter senere var Gareth Barry nære ved, da han forsøkte seg på hel volley inne i boksen. Dessverre for gjestene gikk avslutningen over tverrligger.

Suser fra Coleman
Rundt halvveis i omgangen skulle så de blå få uttelling. Seamus Coleman dunket til fra utsiden av hjørnet på 16-meteren, og ballen suste i nettet i Gerhard Tremmels nærmeste hjørne.

Det var et virkelig prosjektil fra backen, som dermed satte sitt fjerde ligamål for sesongen.

Utligning via en uheldig Oviedo
Under fem minutter senere var allikevel lagene like langt. Et innlegg fra venstre Dwight Tiendalli, som fikk avsluttet på direkten.

Skuddet gikk via en uheldig Bryan Oviedo og i nettet bak en utspilt Tim Howard, og dermed stod det 1-1 i Wales. Reprisene viste at avslutningen trolig ville ha gått utenfor mål, og dermed blir den nok stående som et selvmål av venstrebacken.

Barkley viste stor frisparkkunst
Oppgjøret skjøt virkelig fart, og snaut ti minutter før slutt var det Ross Barkley sin tur til å levere en kandidat til årets Everton-mål.

Unggutten viste frisparkfot av høy klasse da han skrudde ballen over muren og dunket inn 2-1 til gjestene på Liberty Stadium.

Like etterpå var Pablo Hernández svært nære å utligne, men en våken Tim Howard var på alerten og reddet forsøket fra kloss hold.

Howard måtte i aksjon igjen på overtid, da Roland Lamah forsøkte seg fra distanse, men amerikaneren slo også det forsøket bort, og dermed vant gjestene 2-1 i Wales.

Hvor høyt kan dette Everton-laget havne? Ta diskusjonen her!